Пт, 2024-03-29, 08:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Заборону використання одноразового пластику парламент ЄС схвалив
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламент ЄС схвалив заборону використання одноразового пластику

Європейський парламент у середу схвалив заходи, які можуть призвести до заборони на одноразові пластикові вироби, зокрема на ватні палички, пакети, соломинки для напоїв, тарілки та столове приладдя.

Про це пише DW.

У травні Комісія ЄС запропонувала нові правила, спрямовані на 10 найменувань пластикових виробів одноразового використання, які забруднюють пляжі Європи та її моря, як і загублене та втрачене рибальське знаряддя.


 
Відходи на пляжах Європи

Єврокомісія пропонувала ввести заборону використання, серед іншого, ватних тампонів, ватних паличок та столових приладів: пластмасових кавових змішувачів, ложечок та кріплень для повітряних кульок. Згідно із планом, ці предмети будуть заборонені у Євросоюзі з 2021 року. Інші пластикові вироби, такі як пляшки для напоїв, одноразові коробки для бургерів, харчові контейнери для фруктів, овочів, десертів або морозива, необхідно буде збирати окремо і переробляти у обсязі 90% до 2025 року.

Також Європарламент схвалив пропозиції ЄК зобов'язати виробників пластикових знарядь для риболовлі покривати витрати на збір сміття в портах, а виробників гігієнічних прокладок, вологих серветок та повітряних кульок - вказувати на етикетці термін розкладання продукту.

Держави-члени хочуть зобов'язати розробляти національні плани щодо заохочення використання продуктів, придатних для багаторазового використання, а також повторного використання та переробки.

У січні ЄС прийняв першу загальну стратегію щодо переробки пластику. Відповідно до стратегії, вся пластикова упаковка на ринку ЄС має до 2030 року стати перероблюваною, споживання одноразових пластмас буде скорочено, а навмисне використання мікропластиків буде обмежено.

Щороку європейці генерують 25 млн тонн пластикових відходів, однак лише менше 30% з них йде на переробку. Згідно зі стратегією, до 2030 року цей показник має зрости до 55%. Більшість відходів потрапляють у моря та океани. Це виявляється небезпечним для риби та інших морських тварин, які споживають відходи або потрапляють у них.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: одноразовий пластик, заборона, парламент ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]