Пт, 2024-03-29, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Задля реформ Яценюк хоче замінити чиновників на місцях
Інші останні Офіційні новини

  В Україні наразі постало питання повної кадрової зміни всіх територіальних органів державної влади для ефективного впровадження реформ. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ, повідомляє Урядовий портал.

"Мова повинна йти про повну кадрову зміну всіх територіальних органів... Це складно, адже нам потрібні фахові люди, але іншого шляху немає. І нова, якісна державна служба повинна стати запорукою реального запровадження реформ і змін в країні на місцях", - заявив глава уряду.

Він наголосив, що в новому уряді "практично всі розмовляють іноземними мовами, всі мають досвід", тобто, "нагорі" проходять певні зміни.

"Чи є ці зміни внизу? Чи дійшли вони донизу, до конкретної районної реєстраційної служби, районної інспекції, районного управління внутрішніх справ? Чи є відчуття змін саме на цьому рівні? Змушений констатувати, що ще дуже далеко до того, щоби людина, яка живе в обласному чи районному центрі, сказала, що дійсно прийшли зміни, які очікувалися", - сказав Прем'єр-міністр.

Раніше глава німецького уряду Ангела Меркель похвалила Україну за успіх у проведенні реформ. На її думку, новий український парламент показав, що хоче і далі рухатись у напрямку демократичної та відкритої держави.

Яценюк пропонує запровадити медійну програму для роз`яснення реформ

Арсеній Яценюк пропонує запровадити на телеканалах широку медійну програму для роз’яснення реформ в країні. Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів, передає УНІАН.

Яценюк наголосив на необхідності проводити "серйозну і змістовну дискусію з приводу того, що таке реформи: в енергетиці, у правоохоронній системі, судовій системі, в державній владі, що таке децентралізація".

Він навів приклад децентралізації, за проведення якої виступала влада на місцях: "Вони отримали реальні важелі впливу, в тому числі й право запровадження і збору додаткових податків, які йдуть не в Київ, а на районну школу, міську лікарню, місцеву дорогу. Але треба працювати з територіальною громадою, щоби зібрати ці кошти і їх використати". Проте, за його словами, дехто вважав, що децентралізація - це "дайте нам грошей побільше, а ми їх децентралізовано, без вказівки з Києва, знаємо, як потратити".

"Не так проводилася децентралізація, в тому числі й в Польщі", - додав він.

Глава уряду запропонував звернутися до власників всіх телеканалів України з тим, аби запровадити освітню програму щодо реформ: "Наприклад, на кожному каналі на 30 хвилин хоча би раз на тиждень запросити профільного міністра, профільного керівника парламентського комітету. Суто фахова дискусія, де кожен профільний міністр по своєму напрямку разом із керівником комітету і експертами, журналістами, фахівцями в тій чи іншій галузі проведе спокійну і зважену розмову".

Яценюк закликав присутніх підтримати ініціативу щодо запровадження широкої медійної програми "про те, що таке реформи в України і що треба робити": "Щоби посадова особа, яка відповідальна за свій напрямок, пояснювала українцям зміст, цілі реформ, коли і що і як буде досягнуто".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1124 | Додав: adminA | Теги: реформ. Яценюк. замінити чиновників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]