Чт, 2024-03-28, 21:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Задля своєї продовольчої безпеки Китай інвестує мільярди в АПК України
Інші останні Економічні новини
Китайсько-український фонд інвестування планує залучити до 6 млрд доларів на розвиток сільського господарства в Україні. Меморандум про створення фонду інвестування в міжнародні проекти співпраці підписано 27 грудня 2012 року в Гонконзі, передає "Укрінформ".

"Наша мета - створення фонду, який сприятиме акумуляції фінансових коштів і просуванню проектів із розвитку сільського господарства України, з розширення китайсько-української торгівлі у сфері агропромислової продукції", - заявив заступник голови правління китайсько-української асоціації з реалізації міжнародних проектів Фен Чи Кін.

За його словами, фонд планує в 2013 році залучити до 600 млн доларів під проекти, які будуть відібрані, і поступово довести суму до 6 мільярдів.

Пріоритетними визнано проекти у сфері будівництва на території України заводів із виробництва засобів захисту рослин і добрив, які країна наразі змушена майже повністю купувати за кордоном, використання нових технологій підвищення врожайності і продуктивності скотарства і птахівництва.

Китай зацікавлений у нарощуванні імпорту високоякісної української продукції агрокомплексу задля підвищення власної продовольчої безпеки.

Холдинг українського бізнесмена Олега Бахматюка та держкорпорація збираються продавати кукурудзу Китаю.

Як повідомлялось, Китай готовий інвестувати в український агропромисловий комплекс. 28 червня 2012 року під час офіційного візиту Присяжнюка до КНР було підписано Меморандум про співпрацю у сфері підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві України.

Згідно з угодою, буде залучено кредитні кошти обсягом 3 млрд дол на реалізацію проектів в українській аграрній галузі.

МЗС України відзначає зростання товарообігу нашої країни з Китаєм. У 2011 році він вперше перевищив 10 млрд доларів, а до 2015 року планується його збільшення до 20 млрд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: продовольчої безпеки, китай, мільярди в АПК України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]