Чт, 2024-04-25, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
Загальний 24-годинний страйк охопив Португалію
Інші останні Новини Європейського Союзу

Найбільша профспілка Португалії проводить загальний 24-годинний страйк, спрямований проти політики жорсткої економії і реформ, що стосуються трудового законодавства.

Керівництво профспілки звинуватило уряд країни в тому, що це він привів Португалію до боргової кризи, найважчої від 1974 року, передає Бі-Бі-Сі.

Уряд підписав трирічний план жорсткої економії в травні минулого року в обмін на фінансову допомогу в 103 млрд дол від ЄС та Міжнародного валютного фонду.

Наприкінці лютого 2012 р. трійка міжнародних кредиторів Португалії (Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд) опублікувала дані, згідно з яким прогнозований спад ВВП країни в 2012 р. сягне 3,25% слідом за зниженням на 1,5% торік, нагадує "РБК-Україна".

Як йдеться в офіційній заяві Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ за підсумками третього огляду португальської програми бюджетних і економічних реформ, в 2013 р. трійка очікує "повільного відновлення" португальської економіки за підтримки експорту та інвестицій у приватному секторі.

Інспекційна місія Євросоюзу і МВФ в Португалії залишилася задоволена ходом програми реформ, відзначивши, що "значна бюджетна корекція в 2011 р. і сильний бюджет на 2012 р. зміцнили довіру до стратегії фіскальної консолідації Португалії".

За підсумками інспекції трійка рекомендувала надати Португалії черговий кредитний транш на 14,9 млрд євро в рамках програми фінансової допомоги обсягом 78 млрд євро, що отримала схвалення навесні 2011 р. Новий транш буде перерахований у квітні 2012 р. за умови схвалення виконавчою радою МВФ і міністрами фінансів ЄС.

Зазначимо, що наймасштабніший в історії Португалії страйк відбувся в листопаді минулого року. В країні були припинені повітряне сполучення і робота громадського транспорту у зв'язку з 24-годинним страйком проти заходів жорсткої економії.

Тоді португальці були шоковані масштабами бюджетних скорочень, і дві провідні профспілки країни, що об'єднують більше мільйона чоловік, схвалили рішення про проведення загального страйку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: Португалію охопив 24-годинний страй | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]