Сб, 2024-04-20, 04:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Загальний страйк почався в Ізраїлі
Інші останні Новини світу

В Ізраїлі 8 лютого розпочався загальний страйк, організований найбільшою профспілкою країни. Закриті аеропорти і порти, не працюють залізниця, державні установи, муніципальні служби, банки (в тому числі Національний банк), музеї та театри. Страйк заявлений як безстроковий, передає NEWSru.co.il.

Тільки міжнародний аеропорт Тель-Авіва відновить роботу протягом дня - відповідно до рішення суду.

Причиною страйку стала незгода міністерства фінансів визнати державними службовцями працівників, яких наймають через посередницькі фірми.

Ця частина працівників (кілька сотень тисяч людей) мають значно менші зарплати, ніж штатні співробітники, окрім того, вони значно гірше захищені в соціальному плані.

Напередодні прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу призвав профспілки відмінити запланований страйк і заявив: "Немає нужди в страйку, можна і треба розв'язати проблему працівників посередницьких фірм, але зробити це необхідно за допомогою діалогу, не завдаючи шкоди громадянам і економіці країни".

Перший попереджувальний страйк профспілки провели в листопаді минулого року. Але потім суд зобов'язав їх і представників Мінфіну знайти компроміс через переговори. За попередніми оцінками, 24-годинний страйк може завдати шкоди економіці Ізраїлю в розмірі до 500 мільйонів доларів на добу.

А у вересні Ізраїль охопили масові протести. На "Марш мільйона" 4 вересня - наймасовішу акцію протесту проти високих цін і соціальної несправедливості - вийшли понад 400 тисяч людей. Багато ізраїльтян розгнівані подорожчанням харчових продуктів, швидким зростанням витрат на житло, освіту, медичні послуги.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: Загальний страйк почався в Ізраїлі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]