Чт, 2024-03-28, 16:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:31
Загальну структуру і чисельність співробітників СБУ Порошенко затвердив
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон №307-VIII "Про внесення змін до ст. 2 закону України "Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України", згідно з яким загальна чисельність СБУ встановлюється у кількості 27 тис. осіб, а в особливий період (окрім періоду воєнного стану) - 31 тис. осіб.

Як зазначає у четвер 23 квітня прес-служба голови держави, документ визначає штатну чисельність службовців СБУ, необхідних для виконання покладених на неї завдань в особливий період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану або до моменту ухвалення рішення про демобілізацію.

Також урегульовано питання визначення чисельності спецслужби на період дії воєнного стану.

Так, законом затверджується загальна чисельність Служби безпеки України у кількості 27 тис. осіб у мирний час, у кількості 31 тис. осіб - в особливий період (окрім періоду дії воєнного стану), а на період дії воєнного стану - в кількості згідно з мобілізаційним планом України на особливий період.

Цей закон набуває чинності з дня, наступного після дня його публікації.

Верховна Рада ухвалила цей закон 9 квітня.

Нагадаємо, у березні повідомлялося про те, що у президентському законопроекті пропонується зменшити чисельність Служби безпеки України до 27 тис. осіб, але змінювати її в залежності від положення в державі.

"Затвердити загальну чисельність Служби безпеки України в кількості 27 тис. осіб, в особливий період (крім періоду дії воєнного стану) - у кількості 31 тис. осіб, а на період дії воєнного стану - у кількості згідно з мобілізаційним планом Україні на особливий період", - йдеться в запропонованому главою держави законопроекті про внесення зміни до закону "Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України" (законопроект №2472).

В даний час чисельність СБУ складає 31 тис. осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: загальну структуру і чисельність сп, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]