Вт, 2024-04-23, 15:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Загибеллю 49 військовослужбовців у Луганську Європа, ООН та ОБСЄ шоковані і засудили дії терористів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Немає жодних сумнівів, що озброєні бойовики, які тероризують і вбивають громадян України, користуються зовнішньою підтримкою і Росія несе першочергову відповідальність за те, щоб зовнішня підтримка з-за кордону була негайно зупинена. Про це йдеться в заяві президента Європейської Ради Хермана Ван Ромпея щодо подій 14 червня в Луганську, пише "Українська правда".

За словами Ромпея, "немає жодних сумнівів у тому, що український уряд має зобов'язання і відповідальність відновити порядок у своїх кордонах". При цьому він підкреслив: як країна-сусід, Росія несе відповідальність за забезпечення того, щоб поставки зброї та забезпечення бойовикам, будь-яка зовнішня підтримка з-за кордону були негайно зупинені.

"Будь-яке інше ставлення Росії або двозначність щодо того, що відбувається, не відповідатимуть міжнародним зобов'язанням Росії в рамках ОБСЄ або ООН", - підкреслив Ромпей.

У свою чергу генсек ООН Пан Гі Мун рішуче засудив атаку на український літак під Луганськом. Як повідомив офіційний представник генсека ООН, насильство на сході України, яке позначається зростанням людських жертв і погіршенням гуманітарної ситуації "підкреслює необхідність негайного припинення військових дій і вирішення кризи через переговори і діалог".

"Генcек ООН стурбований тим, що недавні дипломатичні зусилля в напрямку розв'язання кризи не дали результатів і закликає усі сторони негайно виконати Женевську угоду від 17 квітня, яка відкриває шлях до мирного врегулювання", - наголошується у заяві ООН.

Генсек ОБСЄ Ламберто Занньер і канцлер ФРН Ангела Меркель також засудили атаку на військово-транспортний літак у Луганську.

"Я рішуче засуджую насильство, єдиний шлях до вирішення кризи це інклюзивний діалог", - підкреслив генсек ОБСЄ.

При цьому Меркель заявила, що вона шокована повідомленнями про збитий літак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент Швейцарії, головуючої в ОБСЄ Дідьє Буркхальтер також зазначив глибоку стурбованість у зв'язку з ескалацією конфлікту в Україні.

Як підкреслив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, "ті, хто несе відповідальність за цей жахливий злочин, мають бути притягнуті до відповідальності".

Із засудженням нападу на військово-транспортний літак виступили також очільники МЗС Великобританії і Канади.

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 червня терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ. На борту з перебували 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: шок, Європа, Луганську, ООН та ОБСЄ, загибеллю 49 військовослужбовців, терористів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]