Ср, 2024-04-24, 11:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Загинули кілька десятків прочан-шиїтів в Іраку в результаті серії терактів
Інші останні Новини світу

В Іраку в результаті серії вибухів загинули 28 людей, ще понад 70 були поранені. Найбільший теракт стався в місті Хілла недалеко від Багдада, де в натовпі під час святкування важливого для мусульман-шиїтів дня - Ашури - вибухнув автомобіль. Загинув 21 шиїтський паломник, 57 людей зазнали поранень, повідомляють "Вести".

Вибуховою хвилею у розташованих поруч будинках вибито вікна, частково зруйновані стіни будівель. На місці події працюють поліцейські, постраждалі доставлені до лікарень. Відповідальність за теракт поки що ніхто на себе не взяв.

Ще один теракт, спрямований проти шиїтських паломників, стався в столиці Іраку Багдаді, повідомляє Reuters. За даними агентства, на шляху процесії паломників вибухнула придорожня міна. Загинули семеро осіб, ще 13 отримали поранення, передає ИТАР-ТАСС.

Теракти сталися в період траурних церемоній з нагоди Ашури - чергової річниці вбивства імама Хусейна ібн Алі, онука пророка Мухаммеда. Ця траурна дата, кульмінаційний момент якої припав на сьогодні, супроводжується масовими ходами, учасники яких оплакують імама. Вірні влаштовують містерії, інсценують легенду про його загибель.

Хусейн - молодший син імама Алі від дочки пророка Фатіми - прийняв мученицьку смерть у 680 році після того, як підтримав повстання жителів Ель-Куфи проти халіфа Язіда, який правив у Дамаску. Жорстоке вбивство онука пророка згуртувало прихильників шиїтського руху.

Зазначимо, наприкінці листопада в результаті серії терактів в Центральному Іраку загинули 15 людей, ще кілька десятків отримали поранення. А в серпні серія терактів в Іраку забрала життя 66 людей і залишила більше двох сотень поранених.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Ірак, теракти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]