Пт, 2024-03-29, 08:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:46
Загрозливий розкол у ЄС: бідний Південь - багата Північ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Профессиональная юридическая консультация в Украине доступна каждому благодаря сайту juridical.org.ua. Собственно говоря, если вам также нужна юридическая консультация, то просто заходите на портал juristoff.net и вы все поймете.

Досить песимістичне майбутнє змалював комісар ЄС із соціальних питань Ласло Андор, представляючи у вівторок, 8 січня, в Брюсселі черговий соціальний звіт. За його даними, країни європейської Півночі дедалі глибше занурюються в бідність, статки людей зменшуються, стрімко зростає безробіття.
 

Підтвердженням цьому стали й останні дані стосовно безробіття. За підрахунками європейського статистичного відомства Євростат, у листопаді 2012 року рівень безробіття в ЄС сягнув 11,8 відсотка. Це найвищий показник за останні майже 20 років. Якщо ще п'ять років тому різниця між Північчю й Півднем ЄС тут майже не відчувалась, то тепер розбіжність сягає 7,5 відсотка.

 

Найгірша ситуація спостерігається в Іспанії, де рівень безробіття дорівнює 26,6 відсотка, і в Греції - з майже таким самим рівнем безробіття. До країн з найменшим рівнем безробіття належать Німеччина (5,4 відсотка), Люксембург та Нідерланди (менше шести відсотків).

 

Найгірше на ринку праці європейських країн доводиться молоді. Тут теж відчувається різниця між Півднем і Північчю. Так, у Греції та Іспанії не має роботи кожна друга молода людина. Рекордне безробіття серед молоді панує також в Італії, де, за даними національного статистичного відомства Istat, у листопаді було понад 37 відсотків безробітної молоді.

 

Розкол між бідним Півднем і багатою Північчю спостерігається й у питанні доходів домашніх господарств. Так, у Греції середньостатистична родина торік була на 17 відсотків біднішою в порівнянні з 2009 роком, в Іспанії - на вісім відсотків, на Кіпрі - на сім відсотків. Статки жителів північноєвропейських країн, а також Німеччини, Франції та Польщі, попри кризу, зросли.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1371 | Додав: adminA | Теги: ЄС, бідний Південь, багата Північ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]