Пт, 2024-04-19, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
Заяви українських політиків про Тимошенко у Єврокомісії не коментують й підтримують місію ЄП
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У Європейському союзі не коментують "заяв чи тлумачень заяв окремих діячів, чи урядовців, чи представників країн-партнерів", заявив у п'ятницю, 4 жовтня, Радіо Свобода речник комісара ЄС із розширення Штефана Фюле, Петер Стано з приводу низки заяв, які пролунали у справі колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Ми високо цінуємо і продовжуємо підтримувати зусилля місії Кокса-Кваснєвського, яка вирішує питання політично мотивованого правосуддя. Ми очікуємо їх фінальної доповіді в Європейському парламенті 15 жовтня", - сказав прес-секретар єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Петер Стано в коментарі бельгійському інтернет-виданню "ЄС-плюс", повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

У п'ятницю, 4 жовтня, в Києві захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко повідомив, що Юлія Тимошенко прийняла пропозицію виїхати на лікування до Німеччини, яку їй висловили члени спостережної місії Європейського парламенту, колишній президент Польщі Александер Квасневський і колишній президент Європарламенту Пат Кокс. Вони також звернулися до президента України Віктора Януковича з проханням помилувати Юлію Тимошенко. Це повідомлення викликало цілу низку заяв і відгуків від представників українського політикуму.

Нагадаємо, 6 червня 2012 року Європарламент делегував у якості наглядової місії на розгляд касації у справі Тимошенко колишнього президента Польщі Олександра Квасневського та екс-президента Європарламенту Патріка Кокса. Вони почали роботу 11 червня. Відповідні домовленості було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: заяви українських політиків, Єврокомісії, місію ЄП, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]