Вт, 2024-04-23, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:54
Заявки на субсидії можна подавати ще впродовж кількох місяців
Інші останні Економічні новини

Близько 6,4 млн українських сімей станом на сьогодні отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, повідомив прем`єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної ради в Києві, пише УНІАН.

"6,4 млн домогосподарств на сьогодні отримують адресні субсидії", - сказав він.

За словами прем`єра, в регіональному розрізі лідерами за рівнем призначення субсидій є Сумська, Полтавська, Донецька, Черкаська, Вінницька, Київська, Івано-Франківська, Львівська та Волинська області.

Водночас гірші показники призначення субсидій демонструють Одеська та Закарпатська області.

Заявки на оформлення субсидій можна подавати ще кілька місяців, за цей період буде зроблено перерахунок, але керівникам на місцях слід більше уваги приділити цьому питанню, повідомив Володимир Гройсман, пише Укрінформ.

"У людей є можливість ще кілька місяців подавати (заяви - ред.) на субсидії, навіть у січні ще можна подавати, і буде зроблено перерахунок, і ця знижка буде зроблена за попередні місяці. Ми все вже зробили, тільки відповідальність на місцях дасть можливість досягти якісного результату", - сказав Гройсман.

У цьому контексті прем'єр-міністр зауважив, що в нього виникає запитання, чому рівень охоплення населення субсидіями в одних областях становить 100 відсотків, а в інших 20.

"У мене є єдина відповідь: безвідповідальність і байдужість, тому що дехто не розуміє, наскільки важливо людині вчасно допомогти отримати цю знижку. Тоді у мене є ще одне питання: а що ви робите на своїх посадах, якщо не в змозі організувати елементарного - виявити людину, якій потрібна допомога, і надати цю допомогу і підтримку. Це елементарне питання, колеги", - наголосив Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у свою чергу поінформував, що у деяких районах Одеської області над призначенням субсидій працюють по одному-два співробітники.

"Як, наприклад, в Овідіопольському районі, де 75 тис. мешканців, над призначенням субсидій може працювати дві людини? Звичайно, що при таких темпах область завжди буде у нас за червоною лінією", - зазначив Розенко.

Він звернувся до керівників проблемних з точки зору охоплення субсидіями областей з проханням приділити увагу комплектації управлінь соцзахисту принаймні на три пікових місяці.

Гройсман заявляє про намір Кабінету міністрів ввести премії задіяним в оформленні житлових субсидій працівникам управлінь соціального захисту населення у розмірі 50% окладу.

"Ми ухвалили рішення, що завтра на уряд буде винесено питання про 50% премії працівникам соціального захисту, щоб компенсувати їм навантаження в роботі", - сказав він, передає Інтерфакс-Україна.

Прем'єр додав, що кожна сім'я має знати про можливість отримання субсидії та могти її оформити.

"Надбавка відповідним працівникам, які працюють у складних умовах, - є дорученням прем'єр-міністра, відповідний проект постанови уряду підготовлений, і я сподіваюся, що завтра на засіданні уряду ми ухвалимо відповідне рішення про надбавки працівникам управлінь соцзахисту за виконання ними важливої роботи з призначення субсидії", - сказав Павло Розенко.

Він зазначив, що в деяких управліннях бракує фахівців, які займалися б оформленням субсидій.

Як повідомлялося, станом на 21 жовтня субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримали 6,1 млн українських сімей із загальної передбачуваної кількості 8,5 млн.

Нова політика виплат субсидій громадянам була введена в Україні у 2014 році поряд з політикою поетапного підвищення тарифів в Україні.

Підвищення тарифів розпочав уряд Арсенія Яценюка, що ставив перед собою завдання вирівняти вартість енергоносіїв для всіх споживачів. Спочатку планувалося розтягнути підвищення тарифів на два роки - з 2015-го по березень 2017 року. Однак у травні 2016 року уряд Володимира Гройсмана ухвалив рішення про вирівнювання тарифів і цін на газ для населення, що призвело до подорожчання тепла і електроенергії.

Також раніше Володимир Гройсман зазначав, що витрати державного бюджету на виплату субсидій для найуразливіших верств населення становлять близько 4-6% загального обсягу видаткових статей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: заявки, впродовж кількох місяців, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]