Сб, 2024-04-20, 06:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Захарченко не піде у відставку через Врадіївку
Інші останні Кримінальні новини
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає недоцільною свою відставку у зв'язку зі зґвалтуванням міліціонерами жінки у Врадіївці. Про це він повідомив на брифінгу з приводу подій у Врадіївці, передає "Українська правда".
"За період незалежності держави я вже десятий міністр. Якщо поділити, то вийде, що кожен міністр попрацював по 2 роки. Я призначений у липні 2011 року. Те, що ми напрацювали за ці роки, ці напрацювання носять дуже системний характер. Якщо ми це проведемо, це піде на користь державі",– сказав міністр.

"І в такій непростій ситуації недоречно робити якісь політичні заяви", – додав Захарченко.

Він також вважає неефективним заходом переатестацію всієї міліції.

"Якщо подивитись статистику, то у період з 2005 по 2010 років, то можна сказати, що 100% було звільнено з міліції, таку кількість було прийнято. Чи відчули ви покращення як громадяни? Ні!" – зауважив міністр.

"У свій час пан Федорчук, був такий міністр ще в СРСР провів чистку. Чи стало краще, чи щось змінилось? Ви знаєте, що сьогодні зарплата міліціонера менше 3000 тисяч гривень, якщо точно, то 2966 гривень, у черзі на житло 25 тисяч осіб. Державний бюджет на капітальні видатки передбачив 0 гривень. А ви хочете, щоб кращі люди йшли працювати?" – запитав Захарченко.

На його думку, треба покращувати матеріальний стан міліціонерів і запроваджувати сучасні технології контролю громадського порядку.

Нагадаємо, опозиційні фракції УДАР, "Батьківщина" й "Свобода" вимагали відставки Захарченка у зв’язку з резонансною кримінальною справою.

Захарченко запевняє, що всі посадові особи, які були причетні до приховування злочину Врадіївці, будуть притягнуті до відповідальності. "Наступного тижня на колегії МВС будуть зроблені остаточні висновки. Декого ми вже звільнили, по декому будуть ще рішення. Всі особи, причетні до приховування злочину, будуть притягнуті до відповідальності", - запевнив Захарченко.

Крім того у липні-серпні буде проведена переатестація у райвідділку з урахуванням думки громадян.

Захарченко обіцяє покарати всіх покривачів злочинів у Врадіївці

Захарченко висловив думку, що ситуацію в селі вдалося стабілізувати і "здається, населення нам повірило". "Найгірше, що люди боялися говорити. Тут мені помічники дали книжку анархіста Бакуніна, то він ще 100 років тому описав ці події: "Всі все знають, але мовчать". Мене вразив чоловік, який 7 років боявся розповісти про злочин", - заявив міністр.

Він також закликав міліціонерів, яких начальство змушує здавати гроші, звертатися до Центрального апарату МВС. "Якщо у міліціонерів вимагають грошей їхні керівники, вони повинні звертатись у Центральний апарат МВС. Я гарантую об’єктивне розслідування, і що ніхто з них не постраждає", - запевнив міністр.

"МВС ніколи не ставатиме на захист працівників, які скоїли злочин. Але і ви не повинні забувати: більшість співробітників – це чесні люди, які не повинні страждати через таких", - додав Захарченко.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і згвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і згвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижак, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділі.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижак був переведений зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і був заарештований.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 912 | Додав: nowyny | Теги: Захарченко, Врадіївка, відставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]