Пт, 2024-03-29, 00:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Захід і РФ близькі до компромісу стосовно Донбасу - Stratfor
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

США і Росія, можливо, близькі до досягнення взаєморозуміння з приводу конфлікту на сході України. Про це йдеться у звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, пише Українська правда.

"Сполучені Штати і Росія, можливо, рухаються до взаєморозуміння з приводу конфлікту в Україні. В останні тижні дипломатична активність між американськими і російськими чиновниками відновилася з шаленою швидкістю. Є чутки про політичні перестановки на підконтрольній сепаратистам частині Донбасу. Українські та російські ЗМІ навіть повідомили про те, що нині йде робота над "секретної угодою", яка стане компромісною домовленістю щодо політичних і воєнних вимог сепаратистів і Москви з одного боку, а також Києва і його західних партнерів - з другого", - наголошується в звіті.

У звіті зазначається, що "нове життя" переговорам можуть надати різке падіння цін на нафту, подальше ослаблення російської економіки і залучення РФ у сирійський конфлікт.

"Велика угода щодо України ще далека від укладення, але можуть з'явитися компроміси в тих питаннях, які раніше вважалися такими, що не обговорюються", - вважають фахівці Stratfor.

При цьому в доповіді наголошується, що є багато причин, щоб ставиться скептично до цих чуток. Києву не слід очікувати від Москви значних поступок.

"Кремль традиційно ставить власні національні інтереси в сфері безпеки вище за свій економічний розвиток. Президент РФ Володимир Путін переконаний, що геополітичні поступки Заходу з боку колишнього лідера Радянського Союзу Михайла Горбачова в обмін на економічну допомогу призвели до розпаду СРСР. Путін також усвідомлює, що якщо він піде на значні поступки в Україні без поступок з боку Києва, це може бути більш згубно для його політичної позиції, аніж економічна криза", - йдеться в доповіді.

Також зауважується, що в Україні також немає великого бажання йти на поступки, адже компроміси з сепаратистами і РФ можуть призвести до конфлікту з крайніми правими угрупованнями в країні.

У звіті наголошується, що темою останніх переговорів між Заходом і РФ було проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

"Проведення місцевих виборів в Донецьку і Луганську може зменшити гострі політичні розбіжності з приводу статусу і самостійності регіону. Проте для проведення виборів Росія і сепаратисти повинні співпрацювати, піти на повне припинення вогню, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення і надання доступу спостерігачам ОБСЄ до всієї зони бойових дій", - зазначили аналітики.

У звіті наголошується, що якщо Росія виконає ці умови, то Захід може задуматися про зняття санкцій з РФ.

Нагадаємо, у своїй доповіді під час засідання Комітету з питань Збройних сил Сенату США голова Національної розвідки Джеймс Клеппер заявив, що, незважаючи на серйозні проблеми в економіці, в 2016 році Москва продовжить агресивний вплив на Україну з метою гальмування її європейської інтеграції, а також постарається розширити коло союзників серед сусідів у Євразійському регіоні.

"Події в Україні посилили видимі наміри Москви збільшити свою присутність у регіоні, щоб запобігти можливим змінам режимів у колишніх радянських республіках, а також прискорити перехід до багатополярного світу, в якому Росія була б безперечним гегемоном у регіоні Євразії", - йдеться в доповіді керівника Нацрозвідки США.

Раніше у прогнозі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor наголошувалося, що війна на Донбасі не закінчиться в 2016 році, хоча бойові дії у регіоні будуть точитися менш інтенсивно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: Захід і РФ близькі до компромісу ст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]