Ср, 2024-04-24, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Західну Україну накрили зливи. Призупинено рух транспорту. ВІДЕО
Інші останні Прогноз погоди

Вночі в результаті сильних дощів та шквалистих поривів вітру, через спрацювання автоматики захисту ліній електропередач знеструмлено 96 населених пунктів у 6 областях.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, у Вінницькій області знеструмлено 29 населених пунктів, у Львівській – 21, у Житомирській – 20, у Київській – 15, в Одеській – 6, у Черкаській – 5.

До робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Крім того, у Рівненській області через шквалисті пориви вітру у селі Іваничі Рівненського району частково пошкоджено покрівлі 10 приватних житлових будинків.

У частині областей Західної України пройшли сильні зливи з вітром і грозами, що призвело до проблем з електропостачанням і рухом транспорту.

За даними Львівської ОДА, в результаті сильного вітру і грози без електрики залишилися 34 населених пункти (26 повністю та 8 частково).

Вдень 15 червня було відновлено електрику в населених пунктах Дрогобицького та Кам'янка-Бузького районів. Поки що знеструмленими залишаються 15 населених пунктів у Жидачівському (1 повністю, 1 частково), Старосамбірському (9 повністю, 1 частково) та Стрийському (1 повністю, 2 частково) районах.

Водночас, за даними управління ДСНС у Закарпатській області, на Рахівщині внаслідок сходження селевого потоку перекрито рух транспорту на автодорозі державного значення Мукачеве - Рогатин - Львів.

"Відповідне повідомлення надійшло в оперативно-рятувальну службу 14 червня о 19.30. Через перезволоження ґрунту внаслідок сильного дощу купи бруду перекрили рух транспорту на автодорозі державного значення Мукачеве - Рогатин - Львів, призвівши до затору завдовжки близько 1 км", - йдеться в повідомленні.

О 21.15 рух транспорту на автодорозі було повністю відновлено.

Крім цього, у Луцьку в результаті злив у жителів виникли проблеми з пересуванням у місті.

У Житомирі та Чернівцях сильні зливи затопили центральні вулиці і площі. Про це повідомляють користувачі соцмереж, передає НБН.

У Житомирі дощ почався приблизно в 16.00. Гроза тривала близько години, її супроводжував сильний шквальний вітер. Стоки не змогли впоратися з такою кількістю води, і центральні вулиці міста затопило.

У Чернівцях також пройшла гроза, в результаті зливи затопило вулиці Героїв Майдану, проспект Незалежності та Комарова. У деяких місцях глибина води на вулицях сягала близько півметра.

На час злив в обох містах було призупинено рух електротранспорту.

Напередодні в Україні було оголошено штормове попередження: синоптики прогнозували грози, місцями сильні зливи, в окремих районах град та шквали.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: Західну Україну накрили зливи. Приз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]