Вт, 2024-04-23, 20:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
Захисників "мови" під Українським домом нічна гроза не злякала
Інші останні Політичні новини

Учасники акції протесту проти "мовного" закону під Українським домом простояли ще одну ніч, повідомляє "Українська правда".

Автобус "ОsтаNNьої Барикади", який раніше був заблокований міліцією, вже стоїть поряд з мітингарями.

Коли пізно ввечері в понеділок в Києві почалася гроза, учасники акції поставили великий тент, під яким співали українських пісень.

Зазначимо, що після схвалення 3 липня "мовного" закону в Україні відбуваються акції протесту. На захист української мови мітингують не лише в Києві, а й в інших великих українських містах, а також в Криму.

Як повідомлялося, під Українським домом перебувають захисники української мови. Вони оголосили голодування на знак протесту проти скандального законопроекту Ківалова-Колесніченка №9073 "Про засади державної мовної політики".

Варто також нагадати, що після того, як у п'ятницю, 6 липня, була закрита сесія Верховної Ради України, політичні партії оголосили про завершення акції під Українським домом. Проте на сходах перед Домом залишилися громадські активісти, які вирішили продовжувати акцію.

Разом з активістами залишився народний депутат та засновник Мистецького об'єднання "ОsтаNNя Барикада" Олесь Доній, машину якого вчора невідомі обкидали камінням і пізніше працівники міліції, заблокувавши, не пропустили її до сходів Українського дому.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: захисників мови, Українським домом, гроза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]