Пт, 2024-03-29, 09:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
Закликає виборців "витверезити" тих, хто при владі, Андрухович
Інші останні Політичні новини
Письменник Юрій Андрухович вважає, що якщо громадяни не скористаються найближчими виборами, то наступні вибори будуть в Україні такі ж, як у Білорусі чи в Росії.

Про це він сказав в інтерв’ю "Deutsche Welle" минулого тижня.

"Мені здається, що якщо вони не скористаються цими виборами, то вони вже просто ніколи виборів мати не будуть. Тобто, вони будуть мати вибори à la білоруські чи там, в кращому разі, російські", - заявив Андрухович.

"Якщо вони справді зацікавлені якось в тому, щоб змінювати своє життя і свою країну на краще – а я, наприклад, зацікавлений, – то я хотів би, щоб влада в нас змінювалася якомога частіше. А для цього потрібно приходити на вибори і потрібно голосувати проти тих, хто сьогодні при владі. Ось така в мене логіка", - заявив він.

"Я не в захваті від опозиції, до неї страшенно критично ставлюся, але зараз важливий сам факт зміни. Зараз не так важливо, чи це ангели прийдуть, чи це прийдуть слабкі люди з не зовсім світлою репутацією. Зараз важливо цих, які тепер при владі, посунути, усунути, тому що вони просто сп'яніли від влади – їх треба трошки витверезити", - вважає письменник.

На думку Андруховича, зараз для українців настав момент, коли вони можуть втратити все.

"За великим рахунком я вважаю, що вони вже втратили, але, можливо, ще можна щось врятувати, тому ці вибори – це така чарівна паличка, може", - зазначив він.

Водночас, письменник констатував, що опозиція мляво налаштована.

"Я просто не відчуваю якоїсь такої радості з боку опозиції, за яку я все одно збираюсь проголосувати. Якось мені здається, вони так мляво налаштовані, в повітрі немає бойовитості якоїсь такої. Але я думаю, що от залишається рівно місяць до виборів, і може настануть якісь вирішальні зміни, переломні в цій ситуації", - сказав Андрухович.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: Андрухович, хто при владі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]