Вт, 2024-04-23, 20:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Закликав ЄС до нової політики щодо Туреччини єврокомісар Ган
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган закликав до зміни курсу ЄС у питанні про приєднання Туреччини.

Про це він сказав в коментарі німецькому виданню Sueddeutsche Zeitung.

Заява Гана стала реакцією на слова турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана, який закликав турків, які проживають в Німеччині, не голосувати за дві правлячі партії на виборах до Бундестагу.

"Я вважаю, що настав час для держав-членів обговорити стратегічні наслідки такої поведінки. Знизування плечима – це не політична стратегія в довгостроковій перспективі", - сказав Ган.

Він зазначив, що Ердоган втручається у виборчу кампанію Бундестагу, а також нагадав про вимогу Анкари щодо екстрадиції німецько-турецького автора Догана Аханлі, затриманого в Іспанії.

"Втручання президента Ердогана в національну виборчу кампанію, а також прохання про видачу нібито політичних опонентів є неприйнятними", - сказав єврокомісар.

Нагадаємо, Європейський парламент 6 липня схвалив резолюцію із закликом призупинити переговори щодо членства Туреччини в Європейському союзі, якщо Анкара продовжить впроваджувати конституційні зміни, схвалені на референдумі у квітні цього року.

Анкара відкидає і не визнає резолюцію Європарламенту, заявляючи, що той саботує відносини Туреччини та ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 655 | Додав: adminA | Теги: єврокомісар Ган, Туреччина, нова політика, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]