Ср, 2024-04-24, 07:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
Закликав громадян не шукати випущену літаком НАТО ракету прем'єр Естонії
Інші останні Новини світу

Прем'єр Естонії закликав громадян не шукати випущену літаком НАТО ракету

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас закликав громадян не влаштовувати пошуки бойової ракети класу "повітря-повітря", яку 7 серпня під час польоту на півдні країни помилково запустив винищувач ВПС Іспанії Eurofighter.

"Прохання до всіх, хто помітить предмети, які можуть мати стосунок до ракети або є її частинами, не чіпати їх, а повідомити про знахідку. Не потрібно також проводити власні пошуки ракети", - написав Ратас у своєму Facebook.

Глава Військово-повітряних сил Естонії Рийво Валге заявив, що місцезнаходження ракети невідоме, але пошуки тривають. За його словами, при зіткненні з землею ракета вибухнула, але бути повністю впевненими в цьому не можна.

Радіус польоту ракети, за словами Валге, приблизно 10 км. Ракету шукають на північ від Тарту.

"Ракету випустили на висоті десь шести кілометрів. При нинішній ясній погоді можна було помітити, але зараз не будемо спекулювати", - сказав Валге.

Розслідування інциденту почали військово-повітряні сили Естонії, Іспанія, а також НАТО.

"Оскільки мова може йти про технічний збій, то не потрібно говорити про покарання кого-небудь. Головний пріоритет - безпека жителів", - сказав Валге.

Після інциденту з випущеної бойовою ракетою в небі над Естонією іспанські винищувачі тимчасово виведені з готовності. Замість них місію продовжить підрозділ Португалії.

Довжина ракети AMRAAM, яку випустив іспанський екіпаж під час навчального польоту, становить 3,7 метра, діаметр - 18 см.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: літак НАТО, Ракета, прем'єр Естонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]