Чт, 2024-04-25, 00:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
Закон про авторське право Порошенко змінив й дав більше волі пародистам
Інші останні Культурні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону "Про авторське право і суміжні права" щодо використання об’єктів авторського права в пародіях, попурі та карикатурах".

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 жовтня ухвалила зміни до закону "Про авторське право і суміжні права" щодо використання об’єктів авторського права в пародіях, попурі та карикатурах (№3586).

За дане рішення проголосували 227 із 337 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Законом дозволено використовувати без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) оприлюднених літературних, художніх, музичних та інших творів для створення на їхній основі творів у жанрі літературної, музичної або іншої пародії, попурі чи карикатури, а також використання такої пародії, попурі або карикатури.

В законі містяться визначення понять "пародія", "попурі" та "карикатура".

Зокрема "карикатура – твір образотворчого мистецтва, який є творчою переробкою іншого правомірно оприлюдненого твору, в тому числі персонажу твору або імені персонажу твору, що за своїм змістом має комічний, сатиричний характер або спрямовується на висміювання певних осіб або подій".

Пародія визначається як "твір, який є творчою переробкою іншого правомірно оприлюдненого твору або його частини, що за своїм змістом має очевидний комічний, сатиричний характер, або спрямовується на висміювання певних подій або осіб".

"Попурі – музичний або інший твір, який є творчим підбором і розташуванням уривків інших правомірно оприлюднених творів, або які імітують творчий стиль інших авторів чи виконавців або інших історичних епох", – визначено в документі. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: більше волі пародистам, закон про авторське право, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]