Чт, 2024-04-18, 08:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Закон про безмитне ввезення металобрухту підписав Порошенко
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон про скасування 5-відсоткового імпортного мита на брухт чорних металів, що вносить відповідні правки у закон про Митний тариф, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідний закон "Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України" про зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об'єктів інфраструктури" було повернуто до парламенту за підписом президента в п'ятницю, 4 листопада 2016 року.

Нагадаємо, документ, ухвалений Радою 5 жовтня, встановлює нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів замість чинних у розмірі 5%.

Голова профільного парламентського комітету з промисловості Віктор Галасюк (Радикальна партія Олега Ляшка), презентуючи законопроект, зазначав, що скасування 5-вілсоткового ввізного мита є другою частиною пакету щодо підтримки гірничо-металургійного комплексу країни (ГМК). "Ми з вами вже зробили стратегічний державний крок, підвищивши вивізне мито на металобрухт з 10 до 30 євро, цей закон уже набув чинності. Це, по суті, друга частина пакету, - повністю зняти ввізне мито на металобрухт", - констатував Галасюк.

У січні-серпні 2016 року Україна імпортувала 15,664 тисяч тонн металобрухту (за січень-серпень-2015 імпортовано 1,773 тис. тонн). Ввезення металобрухту за звітний період здійснювалося здебільшого з Туреччини (51,31% поставок у грошовому вираженні) та Словаччини (42,10%).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, закон про безмитне ввезення металоб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]