Сб, 2024-04-20, 11:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:07
Закон про держпідтримку кіно за рахунок операторів лотерей Рада ухвалила
Інші останні Культурні новини

Верховна Рада ухвалила закон про державну підтримку кінематографу в Україні.

За законопроект у другому читання у четвер 22 вересня проголосували 230 нардепів, повідомляють "Українські новини".

Законопроект передбачає державне забезпечення і стимуляцію виробництва, поширення, популяризації та демонстрації національних фільмів у кіно-, відеомережі, на телебаченні, в мережі Інтернет.

За державою закріплюється функція збереження, відновлення, реставрації національного та кращих зразків світової кінематографічної спадщини, а також заходи щодо повернення в Україну національної кінематографічної спадщини, що знаходиться за межами країни; сприяння захисту прав інтелектуальної власності.

Державна підтримка кінематографії здійснюється за рахунок коштів Держфонду підтримки кінематографії України, управління яким здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії.

Також законопроект передбачає можливість державного субсидування виробництва фільмів (до 80% вартості виробництва), серіалів (до 50% вартості виробництва), а також держсубсидування закупівлі мобільних комплексів для демонстрації фільмів у віддалених містах і селах з населенням не більше 250 тис. громадян.

Нагадаємо, що наприкінці серпня під час засідання Національної ради реформ було ухвалено рішення про створення Культурного фонду України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: рада, закон, оператори лотерей, держпідтримка кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]