Пт, 2024-03-29, 17:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
Закон про держпідтримку українського кіно нардепи ухвалили
Інші останні Культурні новини

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

За ухвалення відповідного законопроекту 3081-д за основу проголосували 234 депутати, передає "Insider".

Документ має на меті створення більш сприятливих умов для виробництва кінопродукції та розвитку галузі кінематографії.

Законопроектом пропонується запровадити механізми прямої державної підтримки кіноіндустрії, які успішно апробовані в інших країнах, повернення частини витрат, здійснених під час виробництва фільмів, розвитку кіно та дистриб'юторської мережі, а також боротьби з піратством, зокрема у мережі Інтернет.

На думку авторів документу, його ухвалення дозволить збільшити частку українських фільмів у касових зборах України з сьогоднішніх 2,5% до 25%, частку українських фільмів та серіалів в ефірі загальнонаціональних телеканалів - у 3 рази.

Також планується, що запровадження компенсацій виробникам кінопродукції дозволить залучити близько 2,5 мільярда гривень в українську економіку у найближчі 5 років.

Нагадаємо, рік тому віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив, що Кабмін має намір застосовувати різноманітні фінансові стимули для телекомпаній, які вироблятимуть власну якісну відеопродукцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: закон, держпідтримка українського кіно, нардепи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]