Пт, 2024-04-19, 06:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:30
Закон про конституційний суд Дуда підписав, знехтувавши вимогами Єврокомісії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Польщі Анджей Дуда 30 липня підписав новий закон про Конституційний суд (КС), незважаючи на ультиматум, висунутий Європейською Комісією. Про це пише DW з посиланням на AFP.

Відзначається, що вимоги Єврокомісії, так само, як і рекомендації незалежних польських юристів і організацій, наприклад, Гельсинського фонду з прав людини, не взяли до уваги в новому законі.

Серед іншого, новий закон передбачає, що всі справи, які зараз знаходяться в суді, повинні бути заново розглянуто після того, як закон набуде чинності. Крім того, три судді КС, обрані попереднім складом Сейму, не допущені до роботи в ньому, замість них закон називає суддями інших трьох осіб, обраних парламентом, де домінує партія "Право і справедливість".

27 липня Європейська комісія дала Варшаві три місяці на внесення змін в законодавство. Інакше Брюссель загрожує Варшаві застосуванням сьомої статті Лісабонської угоди, яка передбачає, що, в разі "серйозного і тривалого порушення" основних цінностей, що містяться в угоді, члена ЄС можуть позбавити права голосу.

Відзначимо, також Дуда підписав закон про ратифікацію протоколу щодо членства Чорногорії в НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: вимоги Єврокомісії, Конституційний суд, закон, Дуда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]