Пт, 2024-03-29, 03:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:37
Закон про наклеп черговий раз зіпсував імідж України - упевнені в Європі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Депутат Європейського парламенту Павел Коваль (група Європейських консерваторів та реформістів, Польща) вважає, що криміналізація наклепу загрожує свободі слова в Україні.

"До останнього часу Україна мала найвищий рівень свободи ЗМІ серед країн СНД. Загроза ув’язненням за наклеп може серйозно загрожувати цій позиції", - сказав євродепутат.

"Відновлення дуже суворого закону може загрожувати свободі слова. Журналісти боятимуться критикувати політиків, бізнесменів, чиновників. Це має особливе значення в контексті останнього тиску на телеканал TBi", - додав Коваль.

Як голова делегації у зв’язках з Україною він зазначив, що вкотре імідж України постраждав напередодні парламентських виборів, пише УНІАН.

"Юлія Тимошенко та Юрій Луценко у в’язниці, тиск на TBі, і тепер посилення закону. Громадській думці буде складно повірити, що це робиться в інтересах країни, а не в інтересах правлячої влади. Що стосується європейських інституцій, то це - чіткий месидж, що українська влада має намір посилити свій контроль над ЗМІ", - заявив голова делегації Європарламенту в зв’язках з Україною.

18 вересня український парламент схвалив у першому читанні проект закону, який передбачає криміналізацію наклепу. Новий проект передбачає, що наклеп може каратися ув'язненням на строк до 3 років.

Тим часом, журналісти виступають за скасування ухвалення у першому читанні законопроекту про наклеп. Свої вимоги вони озвучили у середу під час засідання Міжвідомчої робочої групи, яка розглядала законопроект щодо внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: Європі, Закон про наклеп, імідж України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]