Пт, 2024-03-29, 09:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
Закон, що дозволить займатися сексом лише після 15 років готують у Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Французький уряд пропонує прийняти закон, який забороняє особам менше 15 років давати згоду на статеві стосунки.

Про це повідомляє The Associated Press.

Це буде перший такий закон у Франції, оскільки в даний час немає закону, згідно з яким дитина до певного віку вважається нездатною дати згоду на секс.

Управління французького уряду у справах жінок повідомило у вівторок, що було прийнято рішення встановити у законопроекті 15 років як мінімальний вік. Законопроект буде подано до парламенту в кінці цього місяця.

Як відомо, раніше чиновники обговорювали можливість встановлення 13 років як мінімального віку для згоди на секс, однак президент Еммануель Макрон висловився за його підвищення.

Повідомляється, що рішення прийняти такий закон пов'язано з двома гучними судовими справами - йдеться про двох дорослих чоловіків, яких звинуватили у статевих актах з 11-річними дівчатами.

Після цих випадків, як повідомляє Rfi.fr, критики заявили, що французькі закони дозволили чоловікам уникнути звинувачення в зґвалтуванні.

Згідно з чинним французьким законодавством, будь-який статевий акт дорослого з дитиною у віці до 15 років може переслідуватися як злочин на сексуальному ґрунті. Однак прокурори, у спробі звинуватити винну особу у зґвалтуванні, мають довести, що секс був під примусом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 603 | Додав: adminA | Теги: закон, секс лише після 15 років, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]