Чт, 2024-04-25, 22:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:19
Закон, що забороняє американцям усиновлювати дітей з РФ, Путін підтримав і назвав дату кінця світу
Інші останні Новини світу

Після чотирирічної перерви Володимир Путін повернувся до практики великих прес-конференцій. У такому форматі це вже восьмий для нього захід, але вперше він проходить не в Кремлі, а в Центрі міжнародної торгівлі. Розпочавши зі звичної для себе економічної теми, президент став сипати цифрами, але потім вимушений був перейти до інших тем - йому поставили запитання про заборону на всиновлення російських дітей громадянами США, а також про відставки уряду, передає ИТАР-ТАСС.

Президент РФ Володимир Путін підтримав законопроект, що забороняє американцям всиновлювати російських дітей, назвавши його емоційним, але адекватною відповіддю США на ставлення до катів прийомних дітей з Росії.

19 грудня у другому читанні більшість у нижній палаті парламенту переважною кількістю голосів прийняла відповідний законопроект, назвавши його відповіддю на прийнятий США "акт Магнітського" проти порушників прав людини в Росії.

Слідом за правозахисниками один з журналістів на прес-конференції в четвер в обличчя Путіну назвав закон "людожерським", але президент не погодився.

"Не треба так відразу, людожерський, не людожерський... Це така емоційна відповідь Державної Думи, але я вважаю, що адекватна", - сказав Путін.

"Наскільки я знаю громадську думку, переважна більшість російських громадян негативно ставляться до того, щоб іноземці всиновлювали наших дітей", - зазначив Путін.

За даними Держдепартаменту, серед американців, які бажають усиновити дітей, 143-мільйонна Росія - третя за популярністю країна після Китаю та Ефіопії. Торік американці всиновили 962 сиріт.

Москва називає "акт Магнітського" втручанням у внутрішні справи та "антиросійською витівкою". Рішення американців може спровокувати ланцюгову реакцію в Євросоюзі, де низка країн вже розглядають аналогічні санкції - візові заборони та замороження активів, що може виявитися болісним для звиклої до споживання на Заході російської бюрократії.

Ухвалення "акту Магнітського" отруює російсько-американські стосунки, тягне їх у минуле, відповів Путін. "Це, безумовно, не дружній стосовно Російської Федерації акт", - сказав він. Справа не в чиновниках, які мають нерухомість і рахунки в зарубіжних банках, запевнив президент. Просто один антирадянський закон (Джексона-Веніка - ред.) замінили іншим антиросійським ("Закон Магнітського"), вважає президент.

Разом з тим, Путін не відповів на запитання, чи підпише він закон.

"Я його не бачив поки що, я деталей не знаю, я тексту не бачив. Залежно від того, що там написано, я прийму рішення. Але в цілому я своє ставлення сформулював", - відповів російський президент.

На уточнювальне запитання, як він особисто ставиться до заборони на усиновлення російських дітей американцями, Путін відповів: "Так, я сказав, що підтримую".

Путін назвав дату кінця світу

Володимир Путін заявив, що знає, коли настане кінець світу.

За словами президента, всі жителі Землі загинуть через 4,5 мільярда років через те, що Сонце перетвориться на білого карлика.

"Чого боятися, якщо це неминуче?", - сказав Путін.

Зауважимо, кілька років тому він розповідав, що прослухав курс лекцій директора космічної академії РАН Льва Зеленого про планетарні дослідження: "Він розповів, що через сім мільярдів років Сонце згасне і перетвориться на білого карлика, що дуже засмучує".

Москва бачить позитивні сигнали, що надходять з Тбілісі

Відповідаючи на запитання про стосунки Росії і Грузії, президент повідомив, що Москва бачить позитивні сигнали, що надходять з Тбілісі, і вітає їх. Проте Росія не може переглянути своє рішення про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії.

"Ми не можемо це зробити за визначенням", - зазначив він, звернувши увагу на те, що на призначення в уряді Грузії спецпредставника з питань врегулювання стосунків з Росією "ми, як бачите, відповіли тим же самим".

"Я хочу звернути вашу увагу на проблему, яка добре відома. Вона полягає в тому, що чинний президент, пан Саакашвілі, завів ситуацію у безвихідь. І я, відверто кажучи, не дуже розумію, як звідси вибиратися", - підкреслив президент РФ.

Путін про свою владу: це не авторитарність, а демократія

Один з журналістів поцікавився у Путіна, наскільки, на його думку, життєздатний створений ним за 12 років при владі жорсткий, "авторитарний режим", і чи не заважає він розвитку країни.

У відповідь Путін сказав, що не вважає себе авторитарним керівником, а навіть навпаки, зараховує себе до демократів. "Я вважаю, що ми забезпечили стабільність як обов'язкову умову для розвитку. Я вважаю це надзвичайно важливим. Але назвати цю систему авторитарною не можу", - сказав Путін. На підтвердження цього він назвав своє рішення "відійти на другі позиції після двох термінів президентства".

"Якби вважав, що тоталітарна або авторитарна система є найбільш прийнятною, я б просто змінив Конституцію. Це було легко зробити, це навіть не вимагає всенародного голосування, досить було провести це рішення в парламенті, де у нас було більш як 300 голосів", - нагадав президент.

"У нас чомусь складається враження, що демократія - це троцькізм, це анархія. Це не так. Бакунін був чудовою людиною, дуже розумною людиною, але анархія нам не потрібна так само, як і троцькізм", - підкреслив глава російської держави. - "Я вважаю, що порядок, дисципліна, дотримання букви закону не суперечить демократичним формам правління".

Президент РФ готовий вручити Депардьє російський паспорт

Президент Росії Володимир Путін сказав, що Жерар Депардьє гарантовано отримає позитивну відповідь, якщо він захоче отримати посвідку на проживання в РФ або ж російський паспорт.

"Якщо Жерар дійсно хоче мати або посвідку на проживання в Росії, або російський паспорт, то будемо вважати, що це питання вирішене і вирішене позитивно", - повідомив Путін на прес-конференції.

Нагадаємо, що актор Жерар Депардьє, який відмовився від французького громадянства через образу на прем'єр-міністра Жана-Марка Ейро, зробив інтригуючі заяви з приводу вибору для себе нової країни. Так, серед країн-претендентів - Бельгія, Чорногорія або навіть Росія.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: американцям усиновлювати дітей, Путін, РФ, кінця світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]