Чт, 2024-03-28, 19:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
Закон, що зобов'язує Нацкомісію погоджувати тарифи з Кабміном, президент ветував
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями закон, згідно з яким парламент зобов'язав Національні комісії, а також інші державні колегіальні органи погоджувати з Кабінетом Міністрів тарифи, які встановлюються на рівні нижче економічно обґрунтованого рівня.

Інформація про повернення президентом закону "Про внесення змін до деяких законів про встановлення цін (тарифів)" (реєстр. №0919) оприлюднена на сайті українського парламенту у вівторок.

Ухвалений парламентом документ, за який проголосували 284 депутати, встановлював, що Кабмін, погоджуючи такі тарифи, зобов'язаний визначити джерела покриття різниці між ними і обґрунтованими цінами.

Згідно із законом уточнювалося, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановлює тарифи на електроенергію і газ для населення, зокрема диференційовані за кількістю спожитого енергоносія, або за групами споживачів. Також закон запровадив чітке визначення, що НКРЕКП встановлює ціни на газ вітчизняного видобутку для суб'єктів із контрольним держпакетом, теплокомуненерго.

Згідно з документом, передбачалося, що граничні ціни на газ для промспоживачів і бюджетних установ НКРЕКП встановлюватимуть за попереднім погодженням із органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного і соціального розвитку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: Нацкомісію тарифи з Кабміном, президент ветував, закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]