Ср, 2024-04-24, 15:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Закони про зниження ставки соцвнеску і оптимізацію пільг Порошенко підписав
Інші останні Економічні новини

Президент Петро Порошенко підписав ухвалені парламентом 28 та 29 грудня урядові закони щодо зниження ставки єдиного соціального внеску і оптимізації пільг.

Про це повідомляє УНІАН.

Так, 31 грудня було повернуто з підписом від президента закон про реформування загальнообов`язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці, який передбачає зменшення сплати єдиного соціального внеску з нині діючої ставки 41% до 16,4%.

Також президент підписав закон №1577, яким передбачається, що у 2015 році максимальний розмір заробітної платні працівникам державних органів та бюджетних установ не буде перевищувати 7 мінімальних заробітних плат. Крім того, з урахуванням економічної ситуації, за результатами першого півріччя 2015 року Кабмін затвердить порядок індексації заробітних плат, грошового забезпечення, пенсійних та соціальних виплат.

Законом визначено, що чисельність працівників Генеральної прокуратури у 2015 році скорочується з 20 до 15 тисяч. Водночас скасовується вихідна допомога при виході на пенсію прокурорам, а при звільненні вони отримують допомогу, як і всі працівники на державній службі.

Серед іншого, скорочується кількість працівників органів внутрішніх справ зі 172 тис. до 152 тис. При цьому фінансування Міноборони, МВС та Нацгвардії залишається в тих межах, які визначені проектом закону про держбюджет.

Щодо пільгового проїзду було ухвалено рішення, що до 1 червня 2015 року пільговий проїзд залишається без змін, а після цієї дати пільга надаватиметься інвалідам 1-ї і 2-ї груп, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також учням із малозабезпечених сімей, особам, які їх супроводжують, та супроводжують інвалідів 1-ї групи і учасникам бойових дій.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: оптимізацію пільг, закони, Порошенко, ставки соцвнеску | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]