Чт, 2024-03-28, 22:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:14
Закони про звільнення від мит оборонного імпорту Порошенко підписав
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення.

Про це у вівторок 26 травня повідомили у прес-службі голови держави.

Як зазначається в повідомленні, закон №365-VIII від 23 квітня 2015 року звільняє від оподаткування ввізним митом складові (матеріали, вузли, агрегати, устаткування та комплектувальні вироби), що ввозяться на територію України в митному режимі імпорту для використання у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник.

При цьому зазначені товари не звільняються від оподаткування ввізним митом, якщо вони мають походження або ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України згідно із законодавством.

Президент також затвердив закон №366-VIII від 23 квітня 2015 року "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення".

Документом звільняються від оподаткування операції із ввезення на територію України товарів, які використовуються у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник, визначений Кабінетом Міністрів. Звільнення від оподаткування, встановлене цим пунктом, не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України товарів, що мають походження чи ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: закони, звільнення, Порошенко, мит оборонного імпорту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]