Чт, 2024-04-18, 11:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:06
Закони, що стали основою референдуму про незалежність Каталонії КС Іспанії анулював
Інші останні Новини Європейського Союзу

Конституційний суд Іспанії анулював три закони, що забезпечили проведення референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня.

Про це повідомляє El Pais.

Пленум Конституційного суду одностайно ухвалив три рішення, що визнали неконституційність і недійсність законів про проведення референдуму про самовизначення, про заклик до референдуму про самовизначення та про призначення членів виборчого об'єднання Каталонії.

Крім того, Суд відхилив апеляцію, подану урядом Каталонії, на застосування статті 155 конституції Іспанії, яка обмежує самоврядування у регіоні.

Як відомо, на референдумі 1 жовтня більшість виборців, які взяли участь у голосуванні, підтримали незалежність Каталонії. Як результат – 27 жовтня парламент Каталонії проголосив незалежність регіону від Іспанії. У відповідь Мадрид застосував статтю 155, розпустив парламент Каталонії і відсторонив уряд автономії. Також влада Іспанії розпочала переслідування каталонських політиків, відповідальних за проголошення незалежності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 654 | Додав: adminA | Теги: незалежність Каталонії, закони, референдум, КС Іспанії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]