Сб, 2024-04-20, 05:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:34
Законопроект Януковича про декриміналізацію можуть "серйозно доопрацювати"
Інші останні Політичні новини

Президентський законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності) може бути серйозно доопрацьований до другого читання, прогнозує лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Депутат зазначив, що вищевказаний законопроект Верховна Рада підтримає в першому читанні 5 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується документів щодо декриміналізації (низки статей Кримінального кодексу України), то шанси отримати підтримку завтра у президентського законопроекту є", - сказав він.

При цьому Єфремов наголосив, що на сьогодні до даного законопроекту депутати висловлюють досить серйозні зауваження.

У зв'язку з цим депутат прогнозує, що до другого читання президентський законопроект може бути "досить серйозно допрацьовано".

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації глави держави Андрій Портнов заявив, що стаття Кримінального кодексу України, за якою висунуто обвинувачення екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко в газовій справі, не підлягає декриміналізації в президентському законопроекті, оскільки даний документ має інше на меті.

Однак заступник голови Партії регіонів Дмитро Шенцев заявив, що "регіонали" готові розглянути можливість декриміналізації ст.365 КК, за якою звинувачують Тимошенко, якщо вона відшкодує збитки.

У парламентській фракції БЮТ-Батьківщина дану заяву назвали фарсом і торгами, які принижують Тимошенко.

За даними ЗМІ, декриміналізація економічних злочинів є одним з варіантів звільнення Юлії Тимошенко з-під варти, який погоджується президентом Януковичем з європейськими перемовниками. Президент Янукович вніс у ВР законопроект про декриміналізацію економічних злочинів. Але цей закон не поширюється на статтю КК, за якою судять Тимошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1147 | Додав: nowyny | Теги: янукович, Юлії Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]