Чт, 2024-03-28, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Законопроект - Києво-Печерську та Почаївську лаври можуть повернути державі
Інші останні Релігійні новини

Народні депутати підготували проект змін до закону та постанову "Про комплекси Києво-Печерської та Свято-Успенської Почаївської Лавр", які можуть поставити крапку в релігійних чварах довкола архітектурних пам’яток.

Про це "Інформатору" повідомили власні джерела у парламенті.

Новатори пропонують корективи до закону "Про охорону культурної спадщини" та закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо охорони пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації".

У проекті постанови Верховної Ради "Про комплекси Києво-Печерської та Свято-Успенської Почаївської Лавр" цим об’єктам повертають статус історико-культурних заповідників та вносять до реєстру пам’яток ЮНЕСКО.

Над цими законопроектами працювали Володимир Парасюк, позафракційні народні депутати та представники фактично усіх парламентських фракцій та депутатських груп, окрім "Опозиційного блоку".

Видання наводить постанову ВР "Про комплекси Києво-Печерської та Свято- Успенської Почаївської Лавр", закон України "Про внесення змін та доповнень до Закону України "Про охорону культурної спадщини" та закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо охорони пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації", та пояснювальну записку до проекту вищевказаного закону.

У порівняльній таблиці вказані модифікації, яких зазнає чинна редакція закону.

Конфлікт довкола належності Києво-Печерської Лаври до Московського чи Київського патріархату триває десятки років.

Наприкінці минулого року електронна петиція щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат набрала необхідну кількість голосів і була прийнята до розгляду Київрадою.

Тим часом голова Синодального інформаційного відділу УПЦ МП єпископ Климент (Вечеря) вважає, що ця ініціатива "спрямована на розпалювання міжконфесійної ворожнечі в Україні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: держава, законопроект, Києво-Печерська, Почаївська лаври | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]