Пт, 2024-04-19, 13:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів готують у Хорватії
Інші останні Новини світу

Прем'єр-міністр Хорватії Зоран Мілановіч розповів про підготовку законопроекту, що дозволяє одностатеві шлюби, передає holdemworld.ru.

Згідно з новим законом, гомосексуальні партнери в майбутньому зможуть вступати в шлюб, отримуючи рівні права з гетеросексуальними парами. Проте вони не зможуть брати прийомних дітей.

Досі залишається без відповіді питання, чи зможе один партнер всиновлювати біологічну дитину іншого партнера, повідомляє Euromag.ru.

"Я думаю, ми повинні йти вперед, і бути натхненними найбільш просунутими країнами світу. Даючи більше цивільних прав спільноті геїв, ми не зачіпаємо нічиї інші права. Суть в тому, що є певне коло людей в нашому суспільстві, яким потрібно більше юридичної визначеності. Ми повинні говорити про це відкрито і вільно, оскільки людські права - це просто людські права", - сказав хорватський прем'єр-міністр.

Що стосується легалізації одностатевих шлюбів, то в світі налічується 10 країн, в яких укладення одностатевого шлюбу дозволено законом. З них сім країн Європи. У різні роки приймався відповідний закон у Нідерландах (2001 рік), Бельгії (2003), Іспанії (2005), Швеції (2009), Норвегії (2009), Португалії (2010) та Ісландії (2010).

Ще дві європейські країни стоять на порозі такого закону. Незабаром укладати одностатеві шлюби будуть у Данії та Франції, де підписання відповідного закону фігурувало одним з пунктів програми Франсуа Олланда.

Зазначимо, нещодавно президент США Барак Обама заявив про підтримку одностатевих шлюбів. Таку заяву глава американської держави зробив вперше в історії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: Хорватії, легалізацію одностатевих шлюбів, законопроект | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]