Пт, 2024-03-29, 12:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:04
Законопроект про ратифікацію енергетичного додатка до Угоди про асоціацію планує подати уряд
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Уряд планує подати законопроект про ратифікацію енергетичного додатка до Угоди про асоціацію

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 15 травня, планує розглянути проект рішення Ради асоціації між Україною та Євросоюзом про внесення змін і доповнень до Угоди про асоціацію та подати до парламенту законопроект про ратифікацію цих доповнень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу уряду.

"Уряд планує розглянути проект рішення Ради асоціації між Україною та ЄС про внесення змін і доповнень до додатка XXVII (енергетика) до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Також уряд має внести до Верховної Ради законопроект "Про ратифікацію рішення Ради асоціації між Україною та ЄС про внесення змін і доповнень до додатка XXVII до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ратифікація цих змін і доповнень відкриє для України можливість глибшої правової та інфраструктурної інтеграції в галузі енергетики, яка є однією з чотирьох сфер, що нині визначені пріоритетними у зближенні нашої України з ЄС. Окрім енергетики, це також цифровий ринок, митна співпраця, юстиція, свобода та безпека.

"Згідно з документом, Україна зобов’язується проводити консультації з Європейською комісією щодо сумісності з положеннями acquis ЄС (права ЄС) будь-якої законодавчої пропозиції у сфері енергетики. Окрім цього, Україна утримується від введення в дію актів до того, як Європейська комісія завершить оцінювання сумісності законопроекту з відповідними положеннями acquis ЄС та у випадку, якщо ЄК дійшла висновку, що законопроект не відповідає вимогам ЄС. Зміни і доповнення додатка передбачають не лише зобов`язання України в сфері енергетики, а й зобов’язання сторони ЄС", - сказано в заяві.

На думку віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, оновлення енергетичного додатка до Угоди буде потужним поштовхом до подальшого реформування енергетичного ринку України і його входження в єдиний енергоринок Євросоюзу.

"Це потужний запобіжник від рішень, які б шкодили інтересам держави і громадян. Бо це і про прозоре тарифоутворення, і про кращу якість послуг для кожного громадянина. Простими словами, ми зобов’язуємося не ухвалювати нічого, що суперечитиме правилам і процедурам ЄС. Це і є реальна євроінтеграція, яку відчують і бізнес, і люди", – додала віце-прем’єр-міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: законопроект, уряд, ратифікація енергетичного додатка д | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]