Чт, 2024-04-18, 12:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:03
Законопроектів про зниження пенсійного віку Рада не підтримала
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада не підтримала жоден з трьох законопроектів стосовно внесення змін до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зниження пенсійного віку (№№ 1031-1, 1031-2, 1031-3).

За кожен законопроект у середу, 17 червня, проголосували менш як 200 депутатів, передає УНІАН.

Представляючи проекти законів, голова підкомітету з питань державного соціального страхування Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Драюк зазначив, що два з запропонованих документів комітет рекомендував відхилити, а щодо третього не визначився.

Під час тривалого обговорення цього питання народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв наголосив на необхідності створення робочої групи, яка б розробила єдиний узгоджений законопроект з необхідним фінансовим обґрунтуванням.

Пізніше голова ВР Володимир Гройсман зазначив, що ці законопроекти доцільно було опрацювати в експертних групах разом з представниками уряду.

Зокрема, законопроектом №1031-3 щодо якого комітет не визначився, пропонувалося поновити норму, що чоловіки мають право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років, жінки – 55 років за наявності страхового стажу не менш як 15 років (нині – після досягнення 60 років та наявності страхового стажу не менш як 15 років).

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада України проголосувала за внесення змін до пенсійного законодавства. У ході обговорень в Раді уряд зобов’язався до 1 червня подати в Раду законопроект, що скасовує всі спеціальні пенсії та вводить єдине правило нарахування пенсій. Якщо такий законопроект не буде ухвалено, то із 1 червня спецпенсії буде скасовано автоматично.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: рада, зниження пенсійного віку, законопроекти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]