Ср, 2024-04-24, 06:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Закриває свої посольства в Єгипті, Лівії та Судані Канада через протести мусульман. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Міністерство закордонних справ Канади оголосило про тимчасове закриття канадських посольств в Єгипті, Лівії та Судані, повідомляє канадський телеканал CBC.

Як очікується, диппредставництва відновлять роботу вже у понеділок (17 вересня), однак це буде залежати від обстановки в цих мусульманських країнах, передає "Інтерфакс".

Нагадаємо, підготовлений в США і поширений в Інтернеті фільм "Невинність мусульман", який ображає, на думку мусульман, пророка Мухаммеда, спровокував хвилю нападів на американські та інші західні дипломатичні місії в низці мусульманських країн.

Протести, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Держдепартамент США вже евакуює співробітників дипломатичних представництв в Судані та Тунісі та членів їхніх сімей. У посольствах залишаться тільки ті співробітники, чия присутність необхідна для роботи дипмісій, які піддаються атакам мусульманських активістів. А всім американцям, які знаходяться в Тунісі, рекомендується залишити країну.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: посольства в Єгипті, Лівії та Судані, Канада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]