Вт, 2024-04-23, 09:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
Залежність від Інтернету закладено в генах, вважають науковці
Інші останні Новини світу науки і технологій
Науковці з Університету Бонна (Німеччина) вважають, що залежність від соцмереж та інших інтернет-ресурсів схожа на пристрасть до нікотину.

Як повідомляє The Telegraph, жінки, які мають залежність від соціальних мереж на зразок Facebook, Twitter та онлайн-магазинів, можуть звинувачувати в усьому генетику: інтернет-залежність має спадковий характер, передає "Комсомольская правда".

За словами одного з авторів дослідження доктора Крістіана Монтага, з біологічного погляду залежність від Інтернету схожа на залежність від тютюнового диму. Якщо оцінювати силу впливу генетичного фактора, то серед групи індивідів, які мають залежність від соціальних мереж та інших інтернет-ресурсів, особливий генетичний варіант зустрічається найчастіше саме серед жінок.

Свої висновки науковці ґрунтують на результатах опитування більш як 800 осіб і дослідження геномів 132 із них - тих, у кого більшою мірою фіксувалася залежність.

Зазначимо, лише кожен сьомий молодий українець може обійтися без Інтернету, третина ж молоді не уявляє життя без віртуального світу. Про це стало відомо з результатів соціологічного дослідження.

Понад 55% українців віком до 21 року щодня проводять час у соціальних мережах, ще 26,9% заглядають у свої віртуальні сторінки кілька разів на тиждень, а 8,1% - кілька разів на місяць.

Серед 16-18-річних частка "мережезалежних" становить близько 60%, а серед вікової групи 19-21 - трохи більше половини.

Крім того, група китайських експертів встановила, що в головному мозку людей, що страждають залежністю від Інтернету, відбуваються такі ж зміни, як у тих, хто допався до алкоголю і наркотиків.

Раніше британські психологи знайшли зв'язок між надмірним використанням Інтернету і депресією. Згідно з дослідженням, проведеним в університеті Лідса, що більше часу людина проводить в Інтернеті, то вища ймовірність того, що вона відчуває себе нещасною.

Тим часом у Китаї підлітків, які страждають від інтернет-залежності, лікують електрошоком. Іншим видом терапії в клініці є публічна самокритика, а також уклінне покаяння перед батьками.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 2342 | Додав: adminA | Теги: Науковці, Залежність від Інтернету, генах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]