Сб, 2024-04-20, 09:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
Залишається у сніговому полоні Європа: загинули понад 60 людей
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Більша часина Європи майже тиждень потерпає від снігопадів та морозів. В результаті негоди загинули вже понад 60 осіб.

Про це повідомляє AFP.

Після сильних снігопадів ситуація у п’ятницю дещо покращилася в деяких регіонах, хоча температура в цілому залишалася нижчою за звичайну, що призвело до значних затримок на дорогах, залізницях та в аеропортах.

За останній тиждень через негоди померли понад 60 людей, у тому числі 23 у Польщі, сім у Словаччині, шість у Чехії та п’ять у Литві. Смертельні випадки були зареєстровані в Іспанії, Італії, Румунії, Сербії, Словенії, Великій Британії, Нідерландах, Швеції та Норвегії.
Анкона, Італія

У Франції загинули через погіршення погодних умов загинули принаймні дев'ять осіб, у тому числі чотири лижника, які вчора потрапили під лавину в Альпах, де спостерігаються особливо сильні снігопади.

В Італії зберігаються низькі температури, а низка великих магістралей заблоковані через сніг та ожеледь. Багато шкіл залишалися закритими, і місцева влада закликала людей залишатися по можливості вдома.

В іншій частині Європи, Сербії та Хорватії спостерігається поліпшення погодних умов, однак у Польщі загинули дві людини, коли температура впала до -27 градусів.

Снігові бурі накрили більшу частину Ірландії, а влада Великої Британії змушена була звернутися до військових для боротьби з наслідками найгіршої стихії за останні майже 30 років.

Про це повідомляє Reuters.

Після холодного циклону з Сибіру, ​​названого "Звіром зі Сходу", на південь Британії і Ірландії обрушився шторм "Емма".

У результаті сильних опадів по всій Ірландії і Шотландії за ніч випало до 90 сантиметрів снігу. Шторм паралізував всю транспортну мережу Ірландії, закривши аеропорти і заблокувавши дороги.

На піку шторму більше 100 000 будинків і підприємств залишилися без енергопостачання. У п'ятницю ірландська фондова біржа була закрита, як і всі школи і більшість державних установ.

У Дубліні, де востаннє великий снігопад був у 2010 році, практично паралізовано рух транспорту. Аеропорт міста, який є базою найбільшого лоукостера Ryanair, вчора не працював, але в суботу вранці відновив польоти.

У Британії десятки пасажирів застрягли в поїздах через складні погодні умови. Уряд звернувся до армії, щоб допомогти витягнути зі сніжного полону сотні водіїв, що застрягли на дорогах. Військові також допомагають доставляти на виклики лікарів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 610 | Додав: adminA | Теги: загинули понад 60 людей, сніговий полон, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]