Сб, 2024-04-20, 12:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Залізничники готують протести проти "злочинної реструктуризації"
Інші останні Економічні новини
У понеділок працівники залізниці розпочнуть пікетування міністерства інфраструктури на знак протесту проти "злочинної реструктуризації Укрзалізниці".

Як повідомляють організатори акції, працівники залізниці та представники громадських організацій розпочнуть пікетування міністерства о 10:00, повідомляє "Українська правда".

Основними вимогами залізничників та громадських організацій є припинення прихованої приватизації Укрзалізниці, повернення доступних нічних потягів, забезпечення належних умов праці для робітників.

Також пікетувальники привернуть увагу громадськості до небувалого рівня корупції, розкрадання бюджетних коштів та некомпетентного керівництва на залізниці.

Учасники акції добиватимуться зустрічі ініціативної групи з прем’єр-міністром та міністром інфраструктури для ухвалення рішення про заборону реструктуризації Укрзалізниці, а також створення постійно діючої робочої комісії для розв’язання озвучених проблем.

Водночас залізничники з Харкова заявляють про тиск та погрози зі сторони керівництва Південної залізниці. Чиновники цікавляться номером автобуса та поіменним списком працівників, які планують взяти участь в акції.

"У разі створення перешкод на шляху до Києва учасники пікетування будуть змушені перекрити найближчий автомобільний чи залізничний рух, а протестувальники з інших міст не підуть на жодні переговори, доки колеги з Харкова не долучаться до акції", — заявив Олександр Абросімов, голова Вільної профспілки Харківської вагонної дільниці №1.

В акції візьмуть участь працівники усіх шести залізниць з Києва, Харкова, Одеси, Львова, Донецька, Кременчука, Сімферополя. Всього очікується участь до 1500 осіб.

Відзначимо, останнім часом на залізницях України панує повна плутанина. Наприклад, швидкісний поїзд Hyundai №170 Львів-Київ не вийшов 5 вересня в рейс о 7:00 через помилку працівника вокзалу.

Поломки і затримки поїздів стали звичним явищем, тодіяк ціна квитків злетіла у декілька разів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: залізничники, злочинної реструктуризації, протести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]