Пт, 2024-03-29, 10:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
Замість дефіцитного антрациту Україна закуповує вугілля газової групи - Насалик
Інші останні Економічні новини

Обсяги поставок вугілля із зони антитерористичної операції з кожним разом зменшуються, тому замість дефіцитного антрациту Україна закуповує вугілля газової групи у інших країн.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в ефірі "112 Україна".

"Ми не плануємо, ми його купуємо із зони АТО. Тільки це кількість вугілля з кожним разом зменшується в обсягах. Ми зафрахтували і диверсифікували потоки вугілля з інших країн", - сказав міністр.

За словами Насалика, вже зафрахтовані понад 560 тисяч тонн. Крім того, додав він, споживання вугілля антрацитної групи на тепловій генерації різко зменшилася.

"Це пов'язано з долею атомної енергетики, яка значно зросла за цей період і дає можливість економити антрацитову групу вугілля", - пояснив урядовець.

З іншого боку, додав міністр, країна повністю виконує плани закупівель вугілля.

"Хочу підтвердити, що тільки за минулу добу ми додатково доставили на склади 32 тисячі тонн вугілля, в тому числі і антрацитної групи", - зазначив він.

За даними Насалика, Україна використовує в тепловій системі генерації 15 тисяч тонн вугілля газової групи, яке видобувається на підконтрольній частині території держави, і споживає 9,2 млн тонн антрацитної групи вугілля, який не виробляється на контрольованій частині території.

"Ось ми їх і компенсуємо з інших джерел, але на сьогоднішній день на складах перебуває 1 млн 836 тисяч тонн, і кожен день йде додатково поставка вугілля", - запевнив він.

Як повідомлялося, Україна почала відчувати гострий дефіцит енергетичного вугілля з літа 2014 року, коли внаслідок російської агресії на сході країни втратила контроль над частиною Донбасу, де розташовані більшість шахт.

Після цього країна почала імпортувати вугілля. У 2015 році Україна імпортувала кам'яне вугілля і антрацит на загальну суму 1,632 мільярда доларів.

Раніше Насалик заявив, що Україна змогла позбутися залежності від поставок вугілля антрацитної групи з неконтрольованих територій в зоні проведення антитерористичної операції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: україна, антрацит, Насалик, вугілля газової групи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]