Чт, 2024-04-25, 06:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:24
Замовили видання підручників у Табачника, які дорожчі за книги з позолотою
Інші останні Економічні новини

Державна наукова установа (ДНУ) "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" уклала низку угод на видання шкільних підручників на загальну суму 39,11 млн грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Найдорожчим виявилася "Математика для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою 1 клас" – 506 грн/екз. Видання цього підручника накладом 302 екземпляри коштує 153 тис грн. Кілька підручників для першокласників видано накладом близько 1 тис примірників. В цьому випадку вартість одного примірника становить від 140 до 216 гривень.

Серед авторів цих підручників є Олена Хорошковська, мати першого віце-прем’єра Валерія Хорошковського.

Водночас Київський національний музей російського мистецтва 19 березня замовив видання книги "Врубель і Київ" накладом 1000 примірників. В цьому випадку вартість одного примірника становила 150 грн. Однак на відміну від простих підручників ця книжка має 430 сторінок матового паперу, суперобкладинку, тверда обкладинка та вставки мають тиснення золотом. До того ж книжка пакується в індивідуальну вакуумну упаковку.

Торги ДНУ проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки автори підручників мають право самостійно визначати видавництва, які будуть здійснювати видання їхніх творів, шляхом передачі їм майнових прав.

Зазначимо, в березні ДНУ замовила друк підручників, найдорожчим з яких був підручник української мови для шкіл з навчанням польською мовою – 647 грн за примірник. Тоді Міносвіти заявило, що така ціна виправдана маленьким накладом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: позолотою, книги, дорожчі, Табачника, видання підручників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]