Вт, 2024-04-16, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
Записала новий альбом ONUKA - натхнення шукала у Чорнобильській зоні
Інші останні Культурні новини

Українська співачка ONUKA записала міні-альбом "VIDLIK", який стане першим релізом нового однойменного лейблу, заснованого в січні 2016 року. На створення міні-альбому музикантів надихнула Чорнобильська катастрофа та її вплив на життя в Україні та інших країнах, пише Cultprostir.

"Тема Чорнобиля цікавила мене з глибокого дитинства. Скільки себе пам'ятаю, це слово постійно лунало у нас вдома. Одна з причин такої пильної уваги пов'язана з тим, що мій тато був одним з ліквідаторів наслідків аварії на АЕС. Навіть моя дипломна робота в інституті була присвячена впливу Чорнобильської катастрофи на культуру Полісся",- прокоментувала лідерка ONUKA Ната Жижченко.

"Що старшою я ставала, то вагомішою мені здавалася ця подія. Я регулярно їжджу в Зону відчуження, і це місце, чесно кажучи, є для мене одним з найкращих на Землі. Я завжди відчуваю там особливий прилив натхнення, до мене приходять нові ідеї, а емоції та враження, отримані під час чергової вилазки, ще довго підживлюють і дають поживу для роздумів. Я виношувала нові пісні дуже довго, мені хотілося вкласти в них максимум. Мені здається, проблема Чорнобиля, як і раніше, дуже актуальна, незважаючи на те, що в суспільстві та в ЗМІ вона давно пішла на периферію", - розповіла вона.

В альбом увійде 4 треки українською та англійською мовами. Авторами музики стали Ната Жижченко і Євген Філатов. Тексти написала Ната Жижченко, а в одній з пісень використано фрагмент вірша київського стріт-арт художника Єжи Коноп'є.

Також "VIDLIK" буде представлений на концерті ONUKA 9 квітня в київському клубі Sentrum.

Раніше лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський безкоштовно виклав альбом свого нового проекту "Був'є".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: Чорнобильська зона, Натхнення, новий альбом ONUKA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]