Чт, 2024-03-28, 12:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Запропонують пільгові кредити підприємцям–початківцям
Інші останні Економічні новини

Підприємцям–початківцям запропонують пільгові кредити

Міністерство соціальної політики розробило законопроект про нову систему допомоги для започаткування власної справи малозабезпеченими громадянами.

Про це заявив голова відомства Андрій Рева, передає прес-служба міністерства.

За словами міністра, законопроект розроблений на основі досвіду пілотного проекту за підтримки Світового банку "Рука допомоги", який більше року діє в трьох областях (Львівській, Харківській та Полтавській) і в окремих територіальних громадах Донецької, Житомирської та Чернігівської областей.

Він передбачає допомогу в працевлаштуванні та організації власної справи для членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб.

"Ми бачимо, що досвід пілотного проекту "Рука допомоги" довів свою здатність і ефективність. Очевидно, що пора його поширити на всю країну. Тому ми розробили відповідний законопроект, який будемо подавати до Верховної Ради", - заявив Рева.

За словами міністра, проект відрізняється від попередніх тим, що не передбачає надання "живих" коштів.

"Головне, що ми зробили - це відійшли від практики надання безповоротної фінансової допомоги підприємцям. Ідея полягала в тому, щоб людина написала бізнес-план, а ми могли б придбати необхідне обладнання та матеріали, допомагали в період становлення. Це та ж ідея, яка реалізована в інших країнах у вигляді бізнес-інкубаторів", - пояснив Рева.

За даними Мінсоцполітики, станом на 1 грудня 243 людини в пілотних регіонах захистили бізнес-плани, 213 з них вже отримали фіндопомогу, і ще 30 чекають її отримання найближчим часом. З них 115 - у Львівській області.

В рамках проекту його учасники можуть отримати безвідсоткову поворотну фінансову допомогу (мікрокредит) на обладнання та матеріали для початку бізнесу.

Сума такого мікрокредиту може становити до 40 прожиткових мінімумів, що в 2018 році становить близько 70 тис гривень.

При цьому повертати потрібно тільки різницю між сумою фіндопомоги і сплаченими за три роки податками і зборами. У разі, якщо учасник стає роботодавцем для двох інших учасників - фінансова допомога стає повністю безповоротною.

Крім фінансування, учасники проекту на старті своєї підприємницької діяльності отримують консультаційну підтримку і супровід в підготовці бізнес-плану.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: підприємці–початківці, пільгові кредити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]