Чт, 2024-04-18, 04:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:12
Запровадили оплату банківською карткою у метро Києва
Інші останні Столичні новини - новини Києва

На 17 станціях київського метро запроваджено додаткову систему сплати за проїзд – за допомогою безконтактної банківської картки MasterCard (із системою PayPass), без потреби купувати жетон чи проїзний квиток.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні цю систему розрахунку пасажирів презентували ініціатори, виконавці та інвестори проекту, який реалізовувався в рамках програми "Smart City".

Участь у презентації взяли, зокрема, перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, а також представники партнерів проекту: голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний, гендиректор представництва MasterCard Europe в Україні і Молдові Віра Платонова та інші.

Як зазначив Ніконов, такий вид безконтактного розрахунку економить час пасажирів та є зручним. "Ніяких черг до каси чи автомату за жетонами, ніякого поповнення проїзного, ніякого "обраного" банку. Важливо також зазначити, що на реалізацію цього проекту місто взагалі не витратило бюджетних коштів", - підкреслив він.

Ніконов додав, що це лише один із багатьох проектів в рамках модернізації муніципального транспорту столиці, які будуть впроваджені вже найближчим часом.

"Ми відкриті до пропозицій, які, як і у випадку з карткою MasterCard, працюватимуть в інтересах киян", – запевнив він.

Для того щоб сплатити за проїзд картою MasterCard, її необхідно просто піднести до турнікета з обладнаним на ньому зчитувальним пристроєм (на вигляд це жовтого кольору коробочка на турнікеті – ред.). З картки автоматично буде знята сума, що відповідає вартості проїзду – 4 грн.

Такими спеціальними пристроями обладнані турнікети на центральних та найбільш завантажених станціях метро: "Хрещатик", "Театральна", "Золоті ворота", "Площа Льва Толстого", "Майдан Незалежності", "Поштова площа", "Контрактова площа", "Палац спорту", "Арсенальна", "Університет", "Політехнічний інститут", "Шулявська", "Олімпійська", "Палац Україна", "Лук’янівська", "Кловська" та "Печерська".

За словами Брагінського, планується, що кількість станцій зі спецпристроями для сплати картою MasterCard поступово розширюватиметься. Він повідомив, що наразі ведуться переговори щодо цього з інвесторами, і висловив сподівання, що за 3-4 місяці пасажири метро вже на всіх станціях матимуть таку можливість розрахунку за проїзд.

У свою чергу Пишний зазначив, що реалізувавши цей проект, українська столиця стала п’ятим містом у світі (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго і Бухаресту), де оплатити проїзд в метро можна безпосередньо на турнікеті, використовуючи власну безконтактну банківську картку з системою PayPass.

За словами Платонової, пасажири можуть сплатити за проїзд платіжними картками з технологією безконтактних оплат MasterCard, емітованою будь-яким банком світу. Вона повідомила, в Києві відповідних PayPass-карток імітовано близько 1,5 млн, а у світі в обіг їх випущено понад 150 млн.

На презентації керівник метрополітену також повідомив журналістам, що у подальших планах розвитку обслуговування пасажирів підземки – поповнення проїзних квитків у терміналах на станціях за допомогою банківської картки, а також віддалене поповнення через Інтернет.

Рішення для безконтактної оплати проїзду в метрополітені платіжними картками з технологією безконтактних оплат MasterCard, розроблено фахівцями української компанії АТ "Банкомзв’язок", з використанням вбудованих у турнікет безконтактних банківських терміналів від французької компанії Ingenico Group, та комплексу програмного забезпечення власної розробки. При цьому турнікет, крім безконтактних карток MasterCard, також обробляє і приймає до оплати проїзду вже звичні для пасажирів підземки безконтактні проїзні квитки метрополітену, соціальні картки та жетони.

Нагадаємо, восени 2014 року в київському метро ввели автоматизовану систему проходу пасажирів. Щоб проїхатися на метро, тепер можна скористатися карткою для проїзду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: метро Києва, оплата банківською карткою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]