Сб, 2024-04-20, 07:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:06
Запровадити диференційовані податки для багатодітних матерів пропонують Яценюк і Оробець
Інші останні Економічні новини

Запровадження додаткових щомісячних виплат та диференційованого оподаткування, а також спецпакету "подарки маме на ДР" для багатодітних матерів ініціюють народні депутати від фракції НУ-НС Арсеній Яценюк та Леся Оробець.

Відповідні законопроекти зареєстровані ними у Верховній Раді, повідомляє прес-служба партії "Фронт Змін".

Зокрема, законопроект №10413 "Про внесення змін до деяких Законів України щодо підвищення престижу материнства та рівня народжуваності" пропонує встановити фактично зарплату для матерів трьох і більше дітей – додаткову щомісячну виплату на рівні прожиткового мінімуму.

Проект закону також надає батькові право на оплачувану відпустку тривалістю сім календарних днів у зв’язку з народженням дитини.

Другий законопроект за №10414 пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, якими запроваджується диференційоване оподаткування для багатодітних матерів. Якщо матір народила (усиновила) та виховує двох дітей, ставка податку становитиме 10%, трьох – 5 %, п’ятьох – 0%.

Парламентарії також наголошують, що ще однією проблемою для матерів нині є брак дошкільних навчальних закладів в Україні. Яценюк та Оробець наводять дані Держстату, згідно з якими у 1991 року їх кількість скоротилася на 8800, тобто майже на третину. У 2010 році лише 56% дітей отримали місця в дитсадках.

У 2010 році в країні діяло 14700 дошкільних закладів, розрахованих на 1 млн 136 тис. місць, проте фактично в них перебувало на 137 тис. дітей більше, зазначають нардепи.

Тож з огляду на дефіцит коштів Держбюджету на реконструкцію та розбудову мережі дошкільних навчальних закладів Яценюк і Оробець пропонують надавати податкові пільги підприємствам, що вкладають власні кошти в ремонт та будівництво дитячих садків.

Відзначимо, сьогодні в Україні відзначають День матері.





Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1212 | Додав: adminA | Теги: багатодітних матерів, Оробець, диференційовані податки, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]