Пт, 2024-03-29, 08:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:23
Запровадив скасування обов'язкової держреєстрації інвестицій Порошенко
Інші останні Економічні новини

  Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій", повідомили в прес-службі голови держави.

Цей нормативний акт сприятиме подальшій лібералізації економіки України й більшому надходженню інвестицій з-за кордону.

Документ було проголосовано у парламенті 31 травня 2016 року. Він спрощує порядок залучення інвестицій і запроваджує заявний принцип державного обліку інвестицій, згідно з яким усю статистичну інформацію надають підприємства з іноземним капіталом і банки.

Як повідомлялося, чинна в Україні норма про держреєстрацію інвестицій становила великі корупційні ризики й не була необхідною, оскільки участь іноземного капіталу в статутних фондах українських підприємств прописується в їхніх статутах, які, у свою чергу, підлягають обов'язковому обліку.

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) на 31 грудня 2015 року становив 43,371 млрд доларів, що на 2,373 млрд доларів, або на 5,19%, нижче від показника на початок минулого року на рівні 45,745 млрд доларів.

Водночас обсяг освоєних капітальних інвестицій в Україні в січні-грудні 2015 року становив 251,154 млрд гривень, що на 1,7% нижче від показника за аналогічний період 2014 року.

У 2016 році уряд розраховує залучити близько 5 млрд доларів інвестицій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: Adobe After Effect CS5.5, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]