Пт, 2024-03-29, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:36
Запровадження податку для багатих президент Франції має намір все ж домогтися
Інші останні Новини світу
Президент Франції Франсуа Олланд не має наміру відмовлятися від планів запровадити в країні 75-відсотковий прибутковий податок для тих, чиї доходи перевищують один мільйон євро на рік, попри рішення Конституційної ради, що визнала цей захід незаконним, передає ВВС Росія.

У своєму новорічному телезверненні до співвітчизників Олланд заявив, що законопроект буде переформульовано і знову внесено на розгляд парламенту.

Проте французький лідер не згадав про конкретний розмір податку в 75%, що викликало розмови про те, що, ймовірно, ставку податку все ж буде знижено.

На адресу Олланда від його прибічників звучать звинувачення у браку рішучості, а його рейтинг популярності знизився до максимально низького рівня за весь час, відколи він здобув президентське крісло в травні минулого року.

Плани Олланда зустріли жорстку критику з боку французьких бізнесменів, а також лідерів правої опозиції.

Проте Олланд упевнений, що завдяки роботі його уряду Франція вийде з кризи швидше, ніж очікувалося.

"Ми взяли курс на створення нових робочих місць, зростання конкурентоспроможності - від якого я не маю наміру відхилятися. Це майбутнє Франції", - підкреслює Олланд.

Претензії Конституційної ради до законопроекту пов'язані з тим, що податок сильно різнитиметься від сім'ї до сім'ї - оскільки цим податком буде обкладатися конкретна людина, а не родина в цілому.

3 січня президент Росії Володимир Путін підписав указ про надання російського громадянства французькому актору Жерару Депардьє. Хоча раніше французька Конституційна рада оголосила, що вважає незаконною пропозицію влади про запровадження податку на 75% для найбагатших жителів країни.

Скандал з Жераром Депардьє спалахнув на початку грудня після того, як він переїхав з Франції до Бельгії, щоб не платити високих податків. На актора з критикою накинулися деякі діячі культури і французькі політики, зокрема прем'єр-міністр Жан-Марк Ейро, який назвав поведінку Депардьє "жалюгідною податковою втечею".

Після цього Дмитро Медведєв запросив знаменитого французького кіноактора Жерара Депардьє, який відмовився зі скандалом від французького громадянства, в Росію, запевнивши, що її влада не має наміру міняти рівень прибуткового податку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: президент Франції, податку для багатих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]