Пт, 2024-04-26, 00:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Запустили в небо майже 2 тисячі кульок кольорів українського прапора у Старобільську
Інші останні Новини з регіонів України

8 травня учні шкіл Старобільська і Старобільського району (Луганська область) запустили в небо 1980 повітряних кульок. З них школярі створили композицію у вигляді державного прапора України.

Акція була присвячена Дню пам'яті загиблих у Другій Світовій війні, а також заклику до миру та припинення війни на території Луганської та Донецької областей, передає прес-центр АТО.

У заході взяли участь тисяча дітей, а в небо здійнялось 1980 кульок кольору українського прапора: синіх та жовтих. Дійство було офіційно зафіксоване представником Національного реєстру рекордів України Ланою Вєтровою.

"Попередній рекорд у номінації "Наймасовіший одночасний запуск повітряних кульок із побажаннями" належав юним киянам, які минулого року, у той час, як Крим було вже анексовано, а на Донбасі починалися бойові дії, зібралися у центрі столиці і запустили 1300 повітряних кульок. Зараз діти Луганщини встановили новий рекорд, який буде внесено до Національної книги рекордів України. Сподіваємось, що усі ці теплі та щирі бажання юних українців збудуться", - сказала Вєтрова.

Юні старобільчани не лише самі писали листи-побажання. Вони отримували листи від своїх однолітків з Хмельницького та Ковеля, інших населених пунктів Західної України. Усього близько 3 тисяч послань.

"Привіт! Бажаю тобі, щоб "Гради" більше не стріляли, щоб мир запанував. І щоб ніхто більше не ображав нашу стомлену землю! Насправді, не важливо з якого ти міста, у нас одна країна – Україна!" - йдеться в одному з листів.

Багато юнаків та дівчат були вбрані у національні костюми, адже програма заходу включала в себе і концерт дитячих творчих колективів.

Були присутніми на святі і військові, які несуть службу в цьому регіоні.

Заступник керівника сектору "А" сил АТО по роботі із особовим складом полковник Віталій Челбін прокоментував подію: "Те, що ми побачили сьогодні додатково підтверджує, що майбутнє нашої країни за молодим поколінням. Вони самі обирають із ким спілкуватись, якою мовою говорити та яке майбутнє вони бачать для себе. Тішить, що це майбутнє - за Україною. А наше завдання – захистити та передати їм оновлену і вільну Батьківщину".

Місто Старобільськ на Луганщині – один з небагатьох острівців миру і стабільності у прифронтовій зоні. За декілька десятків кілометрів звідси регулярно відбуваються обстріли. Проросійські бойовики б'ють не лише по позиціях української армії, але й по мирних кварталах. Однак у місті працюють школи, лікарні, магазини.

Нагадаємо, за словами голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, 1 травня в Старобільську на акцію "За єдину Україну!" зібралося кілька сотень людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: 2 тисячі кульок кольорів українсько, Небо, Старобільську | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]