Пт, 2024-04-26, 00:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
Запустити у виробництво нові кінопроекти Держкіно не може через борги за старими
Інші останні Культурні новини

Держкіно не може запустити жодного нового кінопроекту, поки не закінчить фінансування фільмів, уже зазначених у програмі створення та розповсюдження.

Через недостатню кількість коштів, передбачених у державному бюджеті на 2015 рік на кіновиробництво, затвердження результатів сьомого пітчингу Держкіно на колегію Міністерства культури не виносилося. Про це повідомили у Державному агентстві з питань кіно у відповідь на інформаційний запит "Телекритики".

Законом "Про Державний бюджет України на 2015 рік" за бюджетною програмою "Створення та розповсюдження національних фільмів, фінансова підтримка державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка"" виділено 66 млн 820 тис грн. Виділена сума коштів не є достатньою, адже Держкіно має залишок фінансових зобов'язань на 1 січня 2015 року - 34 млн грн за програмою фінансової підтримки і 86,7 млн грн за програмою держзамовлення.

"Це означає, що Держкіно не може запустити жодного нового кінопроекту, поки не закінчить фінансування фільмів, вже зазначених в програмі створення та розповсюдження. Виділених коштів не вистачає навіть на покриття заборгованості за вже підписаними контрактами", - наголосили в Держкіно.

У зв'язку з цим Держкіно звернулося до Мінкультури, а Мінкультури до Мінфіну з проханням врахувати цю потреби кіногалузі під час внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", які не були враховані. "Доведений обсяг фінансування не відповідає потребам кіногалузі. Держкіно було змушене призупинити включення до Програми виробництва нових кінопроектів за результатами 7-го пітчингу та не виносило питання на колегію Мінкультури",- йдеться у відповіді.

Нагадаємо, у грудні 2014 року відбувся сьомий пітчинг кінопроектів, які розраховують отримати повну або частку фінансову підтримку. Найкращі результати продемонстрували проекти картин "Люксембург" Мирослава Слабошпицького та "Бранці" Володимира Тихого.

Раніше голова Держкіно Пилип Іллєнко прогнозував запровадження збору на розвиток українського кіно. На його думку, запровадження такого збору є необхідним для розвитку національного кіномистецтва.

"Це необхідний крок, без цього кроку я взагалі не бачу перспективи розвитку українського кіно, будемо називати речі своїми іменами: або ми вводимо збір, або у нас не буде національного кіно", - додав голова Держкіно. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: нові кінопроекти, виробництво, борги, Держкіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]