Пт, 2024-03-29, 07:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:31
Заради порятунку України у ЄС готові заборонити російську горілку
Інші останні Новини Європейського Союзу
У разі посилення економічного тиску Росії на Україну та інші країни Східного партнерства, Євросоюз готовий надати не тільки дипломатичну, але і практичну підтримку.

Зокрема, спростити доступ українських товарів на ринок ЄС і в той же час ввести локальні санкції щодо російських товарів, заявив депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський, пише "Сегодня".

"ЄС може накласти ембарго, наприклад, на поставки російської горілки. Крім того, Україну також захищають правила СОТ, в той час як Росія їх порушує. Є цілий арсенал інструментів для захисту України від російського тиску. Включаючи постачання з ЄС газу в Україну і Молдову за більш низькими цінами, ніж пропонує вам Росія", - підкреслив Саріуш-Вольський.

За його словами, сьогодні для всіх у Європі стало очевидним, що Кремль своїми останніми діями стосовно України яскраво продемонстрував намір зірвати підписання Угоди про асоціацію.

Втім, експерти попереджають, що такі заяви не варто сприймати всерйоз.

"Не євродепутати вирішують такі питання. Єврокомісія може оголосити політичні та економічні санкції в разі серйозних порушень прав людини з боку того чи іншої держави. Але, як правило, це буває в крайніх випадках. Такі санкції застосовувалися до Білорусі (після масштабних конфліктів під час виборів), а також Лівії, Сирії. Росія - важливий економічний партнер Євросоюзу та багатьох окремих країн-членів. Тому я зі скепсисом ставлюся до можливості санкцій до неї", - пояснив політолог Володимир Фесенко.

Втім, нагадаємо, 12 вересня Європарламент прийняв резолюцію, в якій назвав неприйнятними дії Росії відносно країн Східного партнерства і закликав Європейську комісію до конкретних дій у підтримку цих країн.

Йдеться про те, що Україна, Грузія і Молдова мають намір підписати або парафувати Угоду про асоціацію і зоні вільної торгівлі з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді.

Проте такий крок унеможливить їх вступ у Митний союз під керівництвом Росії. І в Москві неодноразово заявляли, що підписання Україною угоди з ЄС призведе до ускладнення економічних відносин між країнами, навіть продемонструвавши це на практиці: в середині серпня більш ніж на тиждень був посилений митний контроль українського імпорту в РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: порятунку України, заборонити російську горілку, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]